nieuws

Rising Star: Brian Ederveen

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Brian Ederveen van Primevest Capital Partners.

Rising Star: Brian Ederveen
Brian Ederveen

Naam: Brian Ederveen

Leeftijd: 29 jaar

Opleiding: MSc Real Estate Management aan de University of the West of England, Bristol (UK)

Ik ben: Als Asset manager bij Primevest Capital Partners verantwoordelijk voor het parkeervastgoed van verschillende internationale vastgoedfondsen.

Waarom vastgoed: Vroeger speelde ik altijd Monopoly en SimCity. Het handelen, ontwikkelen, strategisch denken zijn elementen die mij altijd zeer getrokken hebben. Daarnaast is het werken in vastgoed afwisselend en uitdagend.

Het mooiste vastgoedobject: Een gebouw kan mooi of lelijk zijn maar als de omgeving eromheen niet bij het gebouw past heb je nog niks. Daarom kijk ik liever naar een gebied. De Westelijke Eilanden in Amsterdam. Een woonwijk uit de 16de eeuw, bestaande uit drie eilanden, gelegen tussen de Zeeheldenbuurt en de noordkant van het spoor. Dit oude en historische stukje Amsterdam is nog niet aangetast door het massatoerisme. Het gebied heeft een goede combinatie van water, groen en wonen.

Het lelijkste vastgoedobject: Voor mij zijn dat de bekende betonwoningen zoals deze onder andere in Betondorp staan. Door het vele beton heeft het een kil en koud beeld. Iets wat in mijn ogen totaal niet aantrekkelijk is voor een aangename buurt om te wonen.

Belangrijkste trend: De trend dat de grote steden steeds meer plaats willen maken voor de mensen in de stad. Door het weg halen van parkeerplaatsen op straatniveau of het verbieden van auto’s. Dit alles heeft grote gevolgen voor de mobiliteit in een stad. Wij als Primevest Capital Partners houden deze mobiliteit trends nadrukkelijk in de gaten.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: Het opbouwen van een netwerk zie ik als de grootste kans voor met name jonge vastgoedprofessionals. Het is een compacte sector waardoor je vaak veel bekende gezichten ziet. Zelf zit ik bij Fresh Professionals voor mijn netwerk.

Mijn grootste succes: Was toch wel het behalen van mijn Master titel aan de University of the West of England in Bristol (UK). Veel docenten op de mavo hadden nooit verwacht dat ik een Master titel zou behalen.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn collega’s van Primevest Capital Partners en ex-collega’s van MVGM Vastgoedtaxaties kan ik altijd benaderen als ik vragen heb.

Sociale media: Whatsapp, Instagram en Linkedin

Favoriete apps: Spotify en Your Little Black Book

Laatst bezochte evenement: De laatste Fresh-borrel op het dak van het nieuwe kantoor van Colliers International.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: De dagelijkse nieuwsbrieven van Vastgoedmarkt, PropertyNL en Het Financieele Dagblad.

Transportmiddel: Fiets en OV

Reageer op dit artikel