nieuws

Daan van der Vorm vastgoedman van het jaar

Loopbaan

Daan van der Vorm vastgoedman van het jaar
Servaas van der Laan, hoofdredacteur van Vastgoedmarkt, reikt de prijs uit aan Daan van der Vorm. Foto: Milan Hofmans

Daan van der Vorm, ceo Vorm Holding, is uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar. De prijs werd donderdagavond 28 november uitgereikt tijdens het vastgoeddiner Trends 19 van Vastgoedmarkt in The Harbour Club Amsterdam Oost.

Juryvoorzitter Peter Noordanus reikte de prijs uit aan Van der Vorm. ‘De jury van Vastgoedmarkt prijst Daan van der Vorm om zijn innovatief ondernemerschap waardoor hij in staat is kwalitatief hoogwaardige en tegelijkertijd betaalbare woningen te bouwen. ‘Dat is in deze tijden van gestegen grondprijzen en bouwkosten en toenemende regeldruk geen eenvoudige opgave. Als je leidend wil blijven, dan moet je koersen op innovatie, sturen op kosten, goede partnerschappen aangaan en mooie projecten maken. Dat heeft Daan gedaan.’

100 jaar

De prijswinnaar die niet aanwezig kon zijn, zei in een filmpje ‘enorm trots’ op de uitverkiezing te zijn. ‘Ons bedrijf bestaat 100 jaar, dus dat is een mooie timing. Het was privé een zwaar jaar; mijn pa is overleden en mijn vrouw is ziek. Maar ik wil vooral mijn geweldige, stabiele team danken, waarvan ik de aanvoerder mag zijn. We hebben prachtige projecten in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag kunnen realiseren. Ook ben ik er trots dat ik zaken mag doen met alle partners. Dat we Nederland samen mooier mogen maken. Ik voeg er nog graag honderd jaar aan toe’, sprak Van der Vorm.

‘Innovatieve woonconcepten’

Volgens Servaas van der Laan, hoofdredacteur Vastgoedmarkt, is de prijs ook een erkenning voor de stempel die Vorm de afgelopen honderd jaar op de Nederlandse vastgoedsector heeft gedrukt. ‘Daan heeft het familiebedrijf met zijn innovatieve woonconcepten een nieuwe fase ingeleid. Omdat het privé een moeilijk jaar voor hem was, komt deze prijs hem extra toe,’ aldus Van der Laan.

Winnaar 2018

Vastgoedmarkt is hét onafhankelijke vakblad voor de vastgoedsector. Ieder jaar reikt de redactie de vastgoedman/-vrouw award uit aan een persoon die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden op de vastgoedmarkt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Cor van Zadelhoff, Hans van Veggel en Lesley Bamberger. De jury bestond dit jaar uit Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep), Marco Hekman (CBRE), Henk Jagersma (gemeente Amsterdam), Maarten de Gruyter (Boelens de Gruyter) -de winnaar in 2018- en Bram Verhoeven (Prologis) onder voorzitterschap van oud-(vastgoed)bestuurder Peter Noordanus.

Reageer op dit artikel