nieuws

Bodewes wint eerste oeuvre-award Vastgoedmarkt

Loopbaan

Wienke Bodewes heeft tijdens  Trends 19, hét nationale vastgoeddiner,  een oeuvre-award uitgereikt gekregen vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse vastgoedsector.

Bodewes wint eerste oeuvre-award Vastgoedmarkt
Wienke Bodewes

Bodewes ontving de prijs vanavond in Amsterdam uit handen van Peter Noordanus. Noordanus, voormalig AM-directeur en tot 2017 burgemeester van Tilburg, noemde de nieuwe prijs ‘het begin van een nieuwe traditie’. ‘De prijs is zo ongeveer bedacht voor deze prijswinnaar. In dik veertig jaar heeft hij een prominente rol in de vastgoedsector gehad. In totaal verschillende rollen en met andere businessmodellen had hij altijd oog voor kwaliteit en heeft hij mooie en lastige gebiedsontwikkelingen tot stand gebracht. Daar is uithoudingsvermogen en visie voor nodig en de durf om soms de waarheid te zeggen. Ik heb het over Wienke Bodewes.’

Denktank Rotterdam

Bodewes voelde zich ‘heel erg verguld met deze prijs’. ‘Ik dank vooral alle teams waarmee ik heb samengewerkt en dank ze voor hun inspiratie. Het is altijd makkelijk om op de waan van de dag te drijven, maar ik heb er een sport van gemaakt om de lange termijn in gaten te houden. Dat deed ik eerst in een denktank voor gemeente Rotterdam, daarna voor een woningcorporatie en toen een ontwikkelende belegger’, aldus Bodewes, die van 2007 tot dit jaar algemeen directeur van beleggende gebieds- en woningontwikkelaar Amvest was.

Nieuw Amvest-hoofkantoor

De oeuvre-award van Vastgoedmarkt ontving hij op een toepasselijke locatie. Congreslocatie The Harbour Club Amsterdam Oost ligt op een steenworp afstand van het nieuwe Amvest-hoofdkantoor aan de Zeeburgerkade op Cruquius. Eind 2018 plantte hij nog een boom naast het markante kantoor, om de gebiedsontwikkeling van Amvest op Cruquius te markeren. Op het gebied van 10 hectare ontwikkelt Amvest een gemengd stedelijk gebied met 1.500 woningen en 14.000 m2 commercieel vastgoed.

ULI Award

Als algemeen directeur van Amvest heeft Bodewes een grote staat van dienst opgebouwd. Zo drukte hij zijn stempel op bijzondere Amvest-projecten zoals Almere Duin, Strijp R in Eindhoven en Cruquius in Amsterdam Oost. Van 2010 en 2016 was hij bovendien voorzitter van de Neprom, de belangenbehartiger voor ontwikkelend Nederland, waar hij tijdens de crisis thema’s agendeerde zoals integriteit en duurzaamheid. Eerder ontving hij al een ULI Award voor zijn bijdrage aan de kwaliteit van gebiedsontwikkeling in Nederland.

Reageer op dit artikel