nieuws

Rising Star: Arthur Mayer

Loopbaan

Rising Star: Arthur Mayer
Arthur Mayer

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Arthur Mayer van Cushman & Wakefield.

Naam: Arthur Mayer

Leeftijd: 28

Opleiding: Vastgoed & Makelaardij

Ik ben: Taxateur bij Cushman & Wakefield

Waarom vastgoed: Er is weinig dat zo onderschat wordt als de impact van vastgoed op organisaties, de samenleving en individuele mensen. Het is, zij het soms op de achtergrond, een fundamenteel element in elk levensverhaal terwijl het voor bedrijven een springplank is om te kunnen excelleren. Liefdes ontstaan in steden, startups groeien in co-working spaces en de verhalen van succesvolle bedrijven worden geschreven in inspirerende gebouwen. Ik vind het mooi om daar onderdeel van te zijn.

Het mooiste vastgoedobject: La Piscine – Musée d’Art et d’Industrie André Diligent in Lille en Het Polderhuis aan de Watermanweg 13-15 in Rotterdam (staat nu in een winkel!). Beide objecten hebben een briljant tweede leven gekregen met een nieuwe functie. Met genoeg creativiteit is vastgoed flexibeler dan we vaak denken.

Het lelijkste vastgoedobject: Het Maritiem Museum in Rotterdam is misschien wel de lelijkste jeugdzonde van de jonge Maasstad (en er zijn er veel). Samen met het Havenmuseum zou ik pleiten voor een verhuizing naar een drijvend museum in de Rijn- of Maashaven. Hoe mooi zou het zijn om een drijvend Maritiem Museum te hebben! Dan kunnen we van de overgebleven kade een strand maken, de Schiedamsedijk weer nieuw leven in blazen en het Witte de Withkwartier verbinden met de Wijnhaven.

Mijn hart ligt: veel meer bij de stad in zijn geheel dan bij een specifieke functie. De sleutel tot een succesvolle stad, en daarmee succesvol vastgoed, is nog altijd een gebalanceerde mix van functies. Ik ben dan ook wel huiverig tegenover een overkill aan woningen in het centrum van Rotterdam voor we het weten zijn we een slaapstad! Het zou juist de collectieve opgave moeten zijn om functies als retail, kantoren, groen, woningen en bedrijfsruimte te combineren in de stad. Alleen zo bouwen we betere steden.

Belangrijkste trend: De onbereikbaarheid van starterswoningen en de reguleringsdiscussie (noodknop) op de huurwoningmarkt.

Must-see: Rotterdam 2040 (2013) van regisseur Gyz La Rivière

Must read:  ‘The Death and Life of Great American Cities‘ van Jane Jacobs. Dit boek uit 1961 is nog altijd relevant.

Dit zien we allen over het hoofd: Hoeveel er nog kan worden gewonnen met digitalisering binnen onze sector. De vierde industriële revolutie staat voor de deur en daarmee gaan we echt een nieuw tijdperk in. De grootste kansen (en bedreigingen) zullen van buiten onze sector komen hoewel we ons wel moeten realiseren dat mensen altijd mensen blijven en vastgoed altijd vastgoed. Sommige dingen zullen nooit veranderen. Veel tech-bedrijven zien dat niet. Om succesvol te zijn in de toekomst, moet je het beste van beide werelden kunnen combineren en die nuance blijven zien.

Mijn grootste succes: Dat ik mag werken in het vastgoed in één van de mooiste steden ter wereld.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: De creatieve data- en vastgoedspecialist die waarde creëert voor zijn opdrachtgevers door van de gebaande paden af te durven wijken.

In mijn volgende functie wil ik: Mijn volgende functie? Mijn volgende functie bestaat nog niet. Ik denk dat ons vakgebied daar te snel voor verandert.

Ik heb het meest geleerd van: Het nieuwe Excellence Program van Cushman & Wakefield. Tijdens dit programma heb ik mij niet alleen vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak ontwikkeld. Door op strategisch niveau mee te denken, heb ik samen met drie andere jonge collega’s een disruptief business model ontwikkeld. Iets dat ik in de toekomst graag zou willen opzetten en uitrollen. To be continued…

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn collega’s! Het voordeel van werken bij Cushman & Wakefield is dat er voor elke vraag altijd wel een expert rond loopt.

Over 5 jaar ben ik: In het bezit van mijn RT en ervaren met programmeren en het ontwikkelen van softwareapplicaties.

Mooiste functie in het vastgoed: Bestaat ook nog niet! Ik denk dat ons werk alleen maar leuker wordt.

Nevenfunctie: Tijdens mijn studententijd ben ik voorzitter geweest van de studie vereniging ARES en van de studentengeleding van de medezeggenschapsraad. Beide functies hebben mij echt geleerd om te schakelen met alle heersende belangen van diverse stakeholders. Bovendien heb ik er vrienden aan over gehouden die ik nog altijd tegen kom in de vastgoedpraktijk.

Sociale media: LinkedIn, Insta.

Favoriete apps: Spotify & Audible.

Laatst bezochte evenement: Samen met enkele concullega’s zijn we weer bezig met het organiseren van de YRED, een vastgoedborrel voor al het jonge talent in het commerciële vastgoed in Rotterdam! Save the date: 24 oktober.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: Uit het Financieel Dagblad: Parijs is voor rijken en gesubsidieerde bofkonten.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met:Als ik niet aan het zeilen, golfen, fitnessen of wielrennen ben, sta ik graag in de keuken of achter de BBQ. Vroeger maakte ik veel (muur)schilderingen, daar heb ik helaas geen tijd meer voor.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: De wandelgangen uiteraard, maar natuurlijk begin ik de dag altijd met een kop koffie, het FD en de Vastgoedmarkt.

Favoriete gadget: Mijn telefoons.

Transportmiddel: De Felyx (in Rotterdam nog zonder helm) of de auto.

Vrijmibo/hangout: Bij mooi weer op het terras van Van Zanten.

Reageer op dit artikel