nieuws

Rising Star: Arjen van Tellingen

Loopbaan

Rising Star: Arjen van Tellingen
Arjen van Tellingen

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Arjen van Tellingen van Bureau Stedelijke Planning.

Naam: Arjen van Tellingen

Leeftijd: 30

Opleiding: Sociale Geografie (UvA), Economische Geografie (Universiteit Utrecht)

Ik ben: Adviseur Detailhandel & Leisure bij Bureau Stedelijke Planning

Waarom vastgoed: Vastgoed is iets tastbaars en het is de plek waar alles samenkomt: mensen maken er continue gebruik van voor wonen, werken en recreëren. Vastgoed is daarmee heel divers en het is leuk en uitdagend  om daar de juiste formules voor te mogen creëren.

Het mooiste vastgoedobject: Ik heb persoonlijk een zwak voor (oude) monumentale bouw. In Nederland denk ik dan aan het Centraal Station van Amsterdam. Een schitterend pand waar de toevoeging aan de IJ-zijde zeer goed tot zijn recht is gekomen. In het buitenland vind ik het Hongaarse parlementsgebouw een zeer indrukwekkend gebouw.

Mijn hart ligt bij winkels: Er gebeurt van alles in het Retailvastgoed en het winkellandschap verandert continu. Vele grote en kleine winkelketens gaan ten onder, terwijl andere juist floreren. Het is belangrijk voor gemeenten en ondernemers te begrijpen wat wel werkt en wat juist niet. Zo kan de kwaliteit van onze (binnen)steden behouden worden. De kwaliteit van steden draait echter niet alleen om winkels. De projecten waar winkelen, wonen, werken en recreëren samenkomen zijn daarom juist interessant.

Belangrijkste trend: De onbereikbaarheid van starterswoningen. Om mij heen zie ik veel vrienden en familie die moeite hebben met het vinden van een betaalbare woning.

Must-readSmart City – Op zoek naar de slimme burger (2015). Documentaire over de slimme stad (Amsterdam) en de dilemma’s die daarbij komen kijken.

Dit zien we allen over het hoofd: De kansen (en bedreigingen) die digitalisering en Big-Data bieden. Deze ontwikkelingen bieden kansen wanneer men er open voor staat, maar juist ook bedreigingen wanneer men zich er volledig van afsluit en zo de boot mist.

Mijn rolmodel: Johan Cruijff. Hoe oud je ook wordt,  je blijft dromen dat je net zo kan dribbelen als Johan. Wat hij heeft betekend voor het Nederlandse voetbal, maar ook voor Catalonië als gemeenschap, is heel bijzonder.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Pitchen en data-analyse.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn collega’s bij Bureau Stedelijke Planning. Zij hebben kennis, ervaring en een groot netwerk in alle facetten van de stedelijk ontwikkeling. Maar toevalligerwijs zit er ook veel vakkennis in mijn voetbalteam.

Over 5 jaar ben ik: de persoon die wordt benaderd om mee te denken over uitdagende opgaven in vastgoed en stedelijke ontwikkeling.

Sociale media: LinkedIn, Insta en Twitter

Favoriete apps: Strava en Spotify

Laatst bezochte evenement (zakelijk/privé)): Leids ontzet (feest op 3 oktober ter ere van de bevrijding van Leiden van de Spanjaarden). Ik ga hier  al sinds klein af aan naar toe, met nog dezelfde vrienden als vroeger. Mooie bijkomstigheid was dat we als Bureau Stedelijke Planning hebben meegewerkt aan het evenementenbeleid van Leiden. Hierdoor kon ik de uitvoering gelijk onder de loep nemen.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: Consument laat ook de winkelstraat in de grootste steden vaker links liggen.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Sporten: voetbal en wielrennen. Daarnaast ook borrelen, het liefst in combinatie met het voorgaande.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: De lunchtafel op kantoor, Vastgoedmarkt, Retailtrends en VG Visie.

Favoriete gadget: Mijn telefoon (misschien iets te).

Transportmiddel: Fiets en trein.

Vrijmibo/hangoutFijnkost Westerpark in Amsterdam.

Geen vastgoed wat dan? Mijn interesses zijn breed, wellicht dat ik ooit nog ergens anders terecht zal komen. Zo lijkt het mij bijvoorbeeld leuk om naast het werk les te geven op middelbare scholen.

 

Reageer op dit artikel