nieuws

Baas BNR Nieuwsradio wordt burgemeester

Loopbaan

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, wordt burgemeester van de nagelnieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden. 

Baas BNR Nieuwsradio wordt burgemeester

De fusiegemeente ontstond op 1 januari 2019 toen de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik samengingen in de gemeente Vijfheerlanden. Leerdam hoort vanaf die datum niet langer bij Zuid-Holland maar bij de provincie Utrecht.

Openbaar bestuur

Fröhlich (52), die in de fusiegemeente woont,  heeft nog geen ervaring in het openbaar bestuur. Met leeftijdgenoot Peter Plaisier werd hij in het midden van de jaren 90 bekend als presentator van het radioprogramma The Magic Friends. Sinds 2013 was hij hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, een functie die hij per direct opgeeft.

Indrukwekkend netwerk

Het ontbreken van bestuurservaring was voor de gemeenteraad geen belemmering om de radioman te benoemen. ‘De raad ziet in de heer Fröhlich een communicatief, doortastend en verbindend burgemeester. Hij heeft zich laten zien als een betrokken, strategische en gepassioneerde bestuurder met het hart op de juiste plaats. Hij beschikt over een indrukwekkend netwerk en heeft zich als stressbestendig laten zien. Zijn specifieke ervaring op het gebied van media, communicatie en crisisbeheersing ziet de raad als zeer gewenste pré.’

Reageer op dit artikel