nieuws

‘Wij waren succesvol met onze directe manier van werken’

Loopbaan

‘Wij waren succesvol met onze directe manier van werken’
Eric de Clercq Zubli

Eric de Clercq Zubli was CEO JLL Nederland van 2006 tot en met 2012. Hij draagt nog steeds het JLL-shirt bij het sporten, want JLL zit in zijn dna.

Eric de Clercq Zubli, CEO van Jones Lang LaSalle Nederland van 2006 tot en met 2012, komt uit een bevlogen vastgoedfamilie. ‘Mijn vader Ton was organisatie-adviseur en later industrieel
bouwer en eigenaar van een aannemingsbedrijf. Mijn oom is de architect Peter de Clercq Zubli, onder meer verantwoordelijk voor de Rembrandt Toren op de Omval. Peter, die in 2014 overleed, vormde met Hans van den Oever ZZOP Architecten en werkte veel samen met Chris Gongriep van G&S. Vastgoed zat er bij ons dus al op jonge leeftijd in.’

Via Nyenrode

Na zijn studie Bedrijfskunde op Nyenrode en de militaire dienst waar hij reserve-officier bij de Genie was, wordt De Clercq Zubli via Nyenrode gevraagd of hij belangstelling heeft voor een betrekking bij Jones Lang Wootton (‘JLW’). ‘Via mijn vader kende ik André de Bock, die leiding gaf aan BOZ, de Bank voor Onroerende Zaken. Ik vertelde hem dat ik belangstelling had voor vastgoed en dat ik een sollicitatiegesprek met Karel Abbenes bij Jones Lang Wootton had gehad. De Bock hield me voor dat wanneer Jones Lang Wootton mij een baan aanbood, en in het bijzonder Abbenes, ik daar zeker op in moest gaan. Ik heb altijd grote bewondering voor De Bock gehad, die aan de basis stond van een van de meest bijzondere en grote vastgoedondernemingen die de wereld heeft gekend: ING Vastgoed. We hebben als Jones Lang Nederland altijd veel met Nationale Nederlanden en het latere ING Vastgoed samengewerkt. Na zijn pensionering bij ING Vastgoed is André nog een tijd onze adviseur geweest. Hij kende ons immers vanuit zijn functie bij de BOZ vanaf de eerste dag dat JLW in Nederland vertegenwoordigd was.’

25 jaar

Uiteindelijk werkt De Clercq Zubli 25 jaar bij JLW en JLL Nederland. ‘Die 25 jaar zijn in twee helften te verdelen. De eerste helft stond vooral in het teken van leren in een zeer professionele omgeving, het vak eigen maken waarbij de lat immer hoog lag. De tweede helft is getekend door vorming en leidinggeven.

‘JLL blijft altijd onderdeel van mijn dna’

In dat tweede deel heb ik de verbinding moeten leggen tussen de Angelsaksische corporate vastgoedorganisatie in Engeland en de ‘eigen’ continentale Nederlandse onderneming. Ik was de liaison officer. Dat vroeg om een culturele en sociale sensitiviteit. Het was geweldig om voor ons eigen team die vertaalslag te maken tussen wat het corporate bedrijf graag wilde zien en hoe wij dit vervolgens in Nederland, in de op ‘Nederlandse’ wijze georganiseerde onderneming, vertaalden. Daarbij waren wij in Nederland eigenlijk het enige land in Europa waar wij als lokale professionals autonoom voor de landenorganisatie verantwoordelijk waren. Er zaten geen Britten in het managementteam, wat een extra verantwoordelijkheid betekende om het naar de maatstaven van Londen goed te doen. Mijn voorgangers Bram de Koning en met name Joost Captijn hebben er een echt ‘Nederlands bedrijf’ van gemaakt. Zij kregen het vertrouwen van Engeland, omdat wij als team onze business goed organiseerden en succesvol waren.’

Joost Captijn (links) en Eric de Clercq Zubli (rechts)

Joost Captijn (links) en Eric de Clercq Zubli (rechts)

The Fountainhead

Eric de Clercq Zubli heeft een lievelingsboek. Dat is The Fountainhead, een roman uit 1943 van de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand en in Nederland uitgegeven onder de titel De Eeuwige Bron. Met de eigenzinnige student architectuur Howard Roark als hoofdpersoon. ‘Ik herken mijn 25 jaar bij JLL in dat boek. Ik voel mij ook heel sterk verwant met Roark. Hij is een heel authentiek persoon die altijd zijn eigen wil volgt en doet wat hij het beste en meest integer vindt. Hij zal nimmer meewaaien met de winden. In de 25 jaar dat ik bij Jones Lang heb gewerkt, wilde ik de weg naar het geluk vinden. Die weg die uitmondde in succes, heb ik ontdekt. Ik ben er nooit van afgebogen en ben trots dat ik mede ontwerper heb mogen zijn van het fundament voor dit voor Nederlandse begrippen unieke bedrijf. Dat was mogelijk, omdat ik de eer had om met de allerbeste ondernemende mensen in dit vak te samen te werken. Dat betekende inderdaad keihard werken, 25 jaar lang, waarbij de lat altijd heel hoog heeft gelegen. Ik heb terugkijkend daarmee meer tijd in het bedrijf gestoken dan in mijn privé leven.’

Net als hoofdpersoon Roark van The Fountainhead ziet De Clercq Zubli zijn 25 jaar bij JLL als een achtbaan met talrijke gebeurtenissen, avonturen, transacties en mensen. ‘Het bedrijf heeft mij gevormd tot wie ik zakelijk maar ook privé ben geworden. Ik ademde Jones Lang LaSalle en ben daar nog steeds heel trots op. Als ik nu aan het sporten ben – ik hockey nog – draag ik regelmatig mijn shirts met het JLL logo. JLL blijft altijd onderdeel van mijn dna.’

Meestal in stilte

Over de transacties waarbij hij als hoofd Capital Markets betrokken is geweest, is hij bescheiden: ‘Dat zijn er zoveel geweest, voor vele miljarden euro’s, maar de meeste hebben in stilte plaatsgevonden. Toen ik in 2006 werd gevraagd om de leiding op me te nemen van JLL Nederland, heb ik tegen Londen gezegd dat graag te willen doen, maar dat ik voor de helft van mijn tijd het beleggingsbedrijf wilde blijven aansturen. Ik wilde absoluut met mijn voeten in de modder staan en bij het sluiten van grote transacties betrokken blijven. Daar moest toch echt even over gedacht worden. In de hoofdkantoren in andere Europese landen was het zo dat een CEO leiding geeft aan het bedrijf en zich daarnaast voornamelijk bezig houdt met client-management. Maar uiteindelijk waardeerde Londen die mix van leidinggeven, het bedrijf verder brengen met zelf transacties tot stand brengen. Die combinatie komt, denk ik, nooit meer terug. En daar ben ik heel trots op.’

De meest prestigieuze opdracht die hij in die tijd persoonlijk als CEO ontvangt, komt van de Nederlandse Staat en wel van het Rijksvastgoedbedrijf via minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die opdracht is de aankoop voor en namens de Staat van de meest strategische rechtbanken in het land ter waarde van zo’n 500 miljoen euro, overigens rechtbanken die eerder door ING Real Estate langjarig voor de Staat zijn gefinancierd. Ook via JLL.

Een periode waarin de ondernemingsgeest domineerde

Een andere spraakmakende opdracht is de verkoop van de High Tech Campus van en voor Philips in Eindhoven. ‘We zijn daarmee begonnen in 2008, dus vlak voor de crisis echt uitbrak, en verkochten het vastgoed uiteindelijk in 2010 aan Marcel Boekhoorn. Het was heel bijzonder dat die goed gestructureerde transactie in die tijd heeft kunnen plaatsvinden. Het was eveneens een transactie ter waarde van een kleine 500 miljoen euro. Boekhoorn had plannen die verder gingen dan louter het vastgoedbelang. Ik lees nu dat deze aankoop zowel voor Boekhoorn als Philips een enorm succes is geworden. Dat heb ik altijd als uitgangspunt bij een deal beschouwd: zowel koper als verkoper moeten blij zijn met het eindresultaat.’

High Tech Campus Eindhoven, foto: Norbert van Onna

High Tech Campus Eindhoven, foto: Norbert van Onna

Perfecte timing

Terugkijkend zegt hij: ‘Mijn vertrek bij JLL in 2012 zie ik mede tegen het licht van deze twee mooie transacties. Als een afsluiting van een geweldige, soms moeilijke, maar altijd interessante periode in het Nederlands commercieel vastgoed. Ik durf te zeggen dat de timing van mijn vertrek perfect is geweest. Toen is er een periode voorgoed afgesloten, een periode waarin de ondernemingsgeest domineerde. Dat is sindsdien veranderd. De grote vastgoedadviseurs zijn corporates geworden en dat heeft consequenties voor de mensen die er werken. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Verder zie je natuurlijk dat in heel de vastgoedwereld de verjonging is doorgezet en dat vrijwel overal de oudgedienden zijn vertrokken. Ja, evaluerend kun je zeggen dat ik bij JLL de meest boeiende en uitdagende periode van het commercieel vastgoed in de Nederlandse historie heb mee mogen maken.’

Niet gestopt

Na zijn vertrek in 2012 is Eric de Clercq Zubli als adviseur actief gebleven in het vastgoed. Sinds 2017 heeft hij samen met Vincent Klunne een ontwikkelingsbedrijf, dat met een knipoog naar het eerdergenoemde boek van Ayn Rand, Fountainheads is geheten. Het eerste project is de herontwikkeling van de Praxis-bouwmarktlocatie aan het Damsterdiep in Groningen, een ontwikkeling van tussen de negenhonderd nieuwbouwwoningen waarbij hij als initiator van de ontwikkeling een samenwerking heeft gezocht met BPD. In deze samenwerking is Fountainheads de gedelegeerd ontwikkelaar.

Dit artikel verscheen op 5 september 2019 in de Vastgoedmarkt-special ’50 jaar JLL’.

Foto's

Reageer op dit artikel