nieuws

Rising Star: Floor Seuren

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Floor Seuren van Cushman & Wakefield.

Rising Star: Floor Seuren
Floor Seuren

Naam:  Floor Seuren

Leeftijd: 26 jaar

Opleiding: Technische Bestuurskunde (TU Delft)

Ik ben: Consultant (Kantorenafdeling van Capital Markets, Cushman & Wakefield)

Waarom vastgoed: Het verhandelen van vastgoed intrigeert me enorm. Dat begon al op jonge leeftijd, toen mijn opa vertelde over hoe hij eerst in vee, later in land en uiteindelijk in huizen handelde. Deze interesse sluit perfect aan bij mijn huidige baan.

Het mooiste vastgoedobject: Persoonlijk vind ik de Nederlandse monumentale panden erg mooi. Een voorbeeld hiervan is het Amstelhotel; een prachtig, indrukwekkend en prominent gebouw waar ik elke keer van geniet als ik er langskom.

Belangrijkste trend: De toenemende toegankelijkheid van data. Waar makelaars vroeger beschikten over informatie die vrijwel ontoegankelijk was voor beleggers, hebben beleggers tegenwoordig veel meer inzicht in wat er in de markt gebeurt. Dit betekent dat intermediairs actief moeten anticiperen op een verandering van hun rol in de waardeketen van vastgoed.

Dit zien we allen over het hoofd: Laatst had ik een boeiend gesprek met een collega over onze ambities. Hij maakte toen de treffende opmerking dat we teveel vooruit kijken, alsmaar denkend aan de volgende mijlpaal in je carrière. Natuurlijk ben ik ook ambitieus, maar ik ben sinds die opmerking toch meer bewust gaan genieten van de mooie momenten die ik meemaak op de weg naar de volgende mijlpaal. We leven in een druk wereldje, maar af en toe bewust even stil staan is belangrijker dan veel mensen zich realiseren.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Blijven hangen in oude denkpatronen met gebrek aan innovatie.

Waar ben je opgegroeid? Ik ben met mijn twee broers en zusje opgegroeid op het platteland vlakbij Bergen op Zoom. Mijn ouders hadden een dierenartsenpraktijk en zijn sinds kort met pensioen. Mijn broers (27 en 24) hebben, net als ik, allebei in Delft gestudeerd; mijn zusje (21) studeert nu in Utrecht.

Mijn rolmodel: Er zijn veel mensen die mij geïnspireerd hebben. Eén daarvan is Lauw Almekinders, de eigenaar van de zeilschool waar ik heb leren zeilen en later jarenlang als zeilinstructeur heb gewerkt. Hij heeft me geleerd dat ik als instructeur vooral moet observeren wat er (in de boot) gebeurt, en dat je door je cursisten goed aan te voelen veel meer uit ze kunt halen dan door alles maar door te drammen. Dat is een levensles die je veel breder kan trekken.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Pitchen, onderhandelen en strategische besluitvorming.

Mijn volgende functie: Mijn huidige functie beschouw ik als een kijkje in de keuken: processen van A tot Z doorlopen, gevoel krijgen bij de markt en een goed beeld krijgen van de investeerders en hun zoekprofielen. In mijn volgende functie wil ik meer op de voorgrond treden en met beleggers in gesprek gaan. Ik wil zelfstandig met succes een transactie kunnen realiseren waar mijn klant met een tevreden gevoel aan terugdenkt.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn tijd als zeilinstructeur. Ik gaf op jonge leeftijd leiding, kreeg verantwoordelijkheden en moest soms onder druk beslissingen nemen.

Over vijf jaar ben ik:  Op de huidige positie van Stijn Moll, of zoals hij het liefst heeft dat ik hem noem, meneer Moll. We werken veel samen en hij zegt weleens gekscherend dat ik bij hem op de bagagedrager zit. Ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt: ik heb in een korte tijd een aardig kijkje in de keuken gekregen en heb het gevoel dat ik dat slechts het begin is van wat ik over 5 jaar weet en kan. Ik wil extern niet alleen een bekend gezicht in de vastgoedmarkt zijn, maar ook intern het bedrijf naar een hoger niveau tillen door actief de interne processen te verbeteren.

Mooiste functie in het vastgoed: Adviseur. Je werkt aan meerdere transacties tegelijk met uiteenlopende partijen, en je bouwt een groot netwerk op. Die dynamiek zorgt ervoor dat iedere dag anders is.

Favoriete apps: FD, Lichess, Spotify

Laatst bezochte evenement: Zakelijk was dat de Provada, waarop ik mijn eerste afspraken had. Laatst bezochte privé evenement was Lowlands.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Lekker (uit-)eten, festivals, zeilen, schaken, handelen in cryptocurrencies

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt, PropertyNL, FundaInBusiness

Favoriete gadget: Apple Airpods

Transportmiddel: Bus, fiets

Vrijmibo/hangout: Ik woon net samen met mijn vriendin in Haarlem, dus we zijn nog op zoek naar leuke cafés/restaurants. Tips zijn welkom!

Foto's

Reageer op dit artikel