nieuws

Rising Star: Daks-Jan Cornelisse

Loopbaan

Rising Star: Daks-Jan Cornelisse
Daks-Jan Cornelisse

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Daks-Jan Cornelisse van Savills.

Naam: Daks-Jan Cornelisse

Leeftijd: 28

Opleiding: Master Real Estate aan de University of Reading

Ik ben: Consultant op de afdeling Investment bij Savills en sinds kort ook werkzaam op de Midcap afdeling

Het mooiste vastgoedobject: Het hoofdkantoor van Apple (Apple Park) in Californië. Megalomaan gebouw in de vorm van een cirkel waar meer dan 12.000 mensen(!!) werken. In Nederland vind ik het Nhow hotel een mooi voorbeeld. Veel mensen die ik spreek zijn minder enthousiast over het ontwerp en vinden het niet passen in het stadsgezicht, ik kan de creativiteit en de karakteristieken van het gebouw wel waarderen.

Het lelijkste vastgoedobject: Het kantoorgebouw Stichthage in Den Haag. De grindtegels aan de gevel zeggen denk ik genoeg.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn tijd in het buitenland waar je buiten je comfortzone treedt en jezelf leert kennen. Ik heb een half jaar in Helsinki gestudeerd tijdens mijn Bachelor en ik heb een jaar in Engeland gestudeerd voor mijn Master. Daarnaast heb ik vorig jaar een maand op het hoofdkantoor van Savills in Londen gewerkt.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Eén van de redenen waarom ik heb gekozen om te werken bij een internationaal vastgoedkantoor, is vanwege de kennis op de werkvloer. Ik maak hier dan ook graag elke dag gretig gebruik van.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: Parkeerplaats Hongkong levert recordbedrag van 6 ton op

Laatst bezochte evenement: Zeilregatta van Fresh Professionals

Sociale media: Instagram, LinkedIn

Favoriete apps: Spotify, Nederland.fm, Slack, Full Fitness en TooGoodToGo. Laatstgenoemde app is een tip voor iedereen. Deze app gaat voedselverspilling tegen door de dagelijkse overschotten van onder andere restaurants en supermarkten in de app voor een verlaagde prijs aan te bieden aan consumenten.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Sporten! Hockey, boxen, zwemmen, hardlopen; daar haal ik mijn energie uit. Daarnaast borrelen / eten met vrienden.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: De usual suspects, Vastgoedmarkt, PropertyNL en Vastgoedjournaal

Favoriete gadget: Bose QuietComfort.

Transportmiddel: Mijn grijze Swapfiets

Vrijmibo/hangout: Bukowski

Reageer op dit artikel