nieuws

Opleiding moet duurzaamheid pluggen bij makelaar

Loopbaan

Rabobank en hypotheekketen De Hypotheekshop hebben de opleiding ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voor adviseurs en makelaars gelanceerd.

Opleiding moet duurzaamheid pluggen bij makelaar

Met de opleiding doen adviseurs en makelaars brede kennis op: van klimaatakkoord tot financieringsoplossingen, en van de BENG-normen tot mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Na succesvolle afronding van de opleiding mogen deelnemers de titel ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’ voeren.

Versnellen verduurzaming

‘Het Nationale Klimaatakkoord roept om een actieve rol van hypotheekadviseurs bij de verduurzaming van de woningvoorraad’, aldus Huib de Mulder, directeur Wonen Rabobank. ‘In 2050 moeten 7 miljoen woningen van het aardgas af. Dat betekent isoleren en duurzame maatregelen treffen. De eerste stap hiervoor is dat in 2030 de eerste 1,5 miljoen huizen verduurzaamd moeten zijn. (…) Het afgelopen jaar zagen we het aantal huizenkopers dat energiebesparende maatregelen treft bij de aankoop van een woning al stijgen van 4 naar 11 procent. Met deze opleiding willen we de verduurzaming van de woningmarkt versnellen.’

Reageer op dit artikel