nieuws

JLL viert 50-jarig jubileum met groots feest

Loopbaan

JLL viert 50-jarig jubileum met groots feest
50 jaar JLL

Op het voorplein van kantoorgebouw Atrium vierde de internationale vastgoedadviseur JLL met medewerkers, oud-medewerkers, klanten en relaties op 5 september 2019 zijn 50-jarig bestaan in Nederland.

Gasten ontvingen bij vertrek de speciaal voor de gelegenheid vervaardigde Vastgoedmarkt-special ’50 jaar JLL’. De vijftigjarige historie van JLL in Nederland werd opgetekend door oud-hoofdredacteur Ruud de Wit. Ook Vastgoedmarkt-oprichter Dirk Rompelman werd geraadpleegd, die de start van JLL – toen nog Jones Lang Wootton – van nabij meemaakte. De eerste medewerkers waren namelijk gevestigd in een kantoor van 60 m2 op het dak van een kantoorgebouw aan de Weesperstraat in Amsterdam, waar Rompelman op de redactie het Financieele Dagblad werkte.

Groei door de jaren heen

Oud-directeuren als Bram de Koning, Joost Captijn en Eric de Clercq Zubli vertellen over de groei van JLL door de jaren heen. Uit hun herinneringen rijst een beeld op van een vanaf het eerste begin ambitieuze onderneming, die verder wordt gekenmerkt door een familiegevoel en een menselijke maat. Ceo Pieter Hendrikse van JLL Nederland onderstreepte in een feestrede dat deze karakterisering ook de komende jaren overeind blijft. Ook wereldwijd ceo Christian Ulbrich van JLL zette met zijn aanwezigheid en een toespraak het jubileumfeest luister bij.

De toekomst van JLL en de vastgoedsector worden in de jubileumspecial beschreven door de medewerkers Ellen Waals, Sven Bertens en Daan de Blok. Zij betogen dat data een grotere rol zal spelen, de kwaliteit van kantoorgebouwen doorslaggevend zal worden bij de strijd om jong talent en de persoonlijke relatie ook in de toekomst belangrijk zal zijn.

Blader hier door het digitale magazine, of lees hieronder enkele losse artikelen. De Vastgoedmarkt-special ’50 jaar JLL’ wordt aan abonnees van Vastgoedmarkt toegezonden met de editie die op 20 september 2019 verschijnt.

Reageer op dit artikel