nieuws

Ontwikkelmanager Marjolijn Smit naar Blauwhoed

Loopbaan

Sinds kort versterkt Marjolijn Smit (39) het team van ontwikkelingsmanagers bij Blauwhoed.

Ontwikkelmanager Marjolijn Smit naar Blauwhoed
Marjolein Smit

Smit heeft ervaring met diverse kanten van de vastgoedbranche. Na haar bouwkundeopleiding stapte ze van een ingenieursbureau over naar een aannemer. Van een aannemer naar een belegger. En van een belegger nu naar een projectontwikkelaar. Bij Blauwhoed richt Marjolijn zich op het hele ontwikkelproces van acquisitie tot realisatie van woonprojecten. Marjolijn studeerde bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze deed het net even anders dan de rest. ‘Alle meisjes kozen studierichting architectuur, maar ik was eigenwijs en besloot constructief af te studeren. Dat vak daagde me uit, ik kon me erin vastbijten.’

Haar behoefte om meer invloed uit te kunnen oefenen op de voorkant van het ontwikkelproces deed haar overstappen naar Blauwhoed. ‘Blauwhoed spreekt me aan om de focus op co-creatie, het samen met professionals én de consument een ideaal woonproduct ontwikkelen. De zachte kant van projectontwikkeling heeft de aandacht. In deze rol heb ik nog meer invloed op het uiteindelijke resultaat en ik kan daarin mijn eigen creativiteit kwijt.’ Niet alleen Marjolijn is blij met haar overstap naar Blauwhoed. Ook Anton Schalken, directeur Ontwikkeling bij Blauwhoed, is content met de komst van Marjolijn: ‘Met haar ervaring bij een belegger, aannemer en ingenieursbureau is Marjolijn in staat de verbinding te leggen tussen meerdere facetten van ons vak. Ze doet dat op haar eigen wijze en dat is een waardevolle toevoeging aan ons team.’ Smit werkte eerder bij Vesteda en Heijmans.

Reageer op dit artikel