nieuws

Anneke de Vries stapt over van Ahold naar NS

Loopbaan

Anneke de Vries stapt over van Ahold naar NS
Anneke de Vries

Anneke de Vries treedt toe tot de raad van bestuur van NS. Zij treedt op 15 oktober 2019 in dienst als directeur Stations en Risicobeheer.

De Vries is senior vice president Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos, Gall & Gall. Zij heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van vastgoed, retail en eerstelijns risicomanagement. Eerder werkte zij onder meer in projectontwikkeling en managementposities bij ING Real Estate.

President-commissaris Gerard van de Aast van NS heet haar namens de raad van commissarissen welkom bij NS. ‘De ambitie is om de komende jaren de rol van NS als beheerder en ontwikkelaar van de Nederlandse stations en stationsgebieden in het belang van de reiziger te versterken. Wij zijn er van overtuigd dat De Vries met haar kwaliteit en expertise hier een bijdrage aan zal leveren.’ De centrale ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over deze benoeming.

Prettige treinreis

De Vries zegt over haar nieuwe functie: ‘Ik verheug mij erop om samen met NS-collega’s ons in te zetten voor stations en stationsgebieden, die een goede bijdrage leveren aan een prettige treinreis en om op een verantwoordelijke manier onze maatschappelijke rol als mobiliteitsbedrijf te vervullen.’

In de raad van bestuur volgt zij Susi Zijderveld op. Met haar aantreden is het NS-bestuur weer op oorlogssterkte, met president-directeur Roger van Boxtel, directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Operatie Marjan Rintel en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit. Het aandeel vrouwelijke bestuurders bij NS komt met deze benoeming weer uit op veertig procent.

Geen variabele beloning

De Vries ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid. Zij ziet, net als de overige leden van de raad van bestuur, vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.

Reageer op dit artikel