nieuws

Rising Star: Yanti Rabelink

Loopbaan

Rising Star: Yanti Rabelink

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Yanti Rabelink van JLL.

Naam:

Yanti Rabelink.

Leeftijd:

28 jaar.

Opleiding:

Bachelor International Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en een Master Business Administration: International Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik ben:

Flex Lead Netherlands en Consultant Agency Offices bij JLL.

Waarom vastgoed:

Vastgoed behoort tot één van de primaire levensbehoeftes van de mens; het hebben van een dak boven je hoofd. Of je nu slaapt, werkt, sport of winkelt, bijna alles bevindt zich in en om vastgoed, waardoor de vraag ernaar onverminderd zal blijven bestaan. Hierdoor is deze markt altijd in beweging, maar ook sterk afhankelijk van de economische conjunctuur van een land. Dit heeft mij altijd al geïnteresseerd, juist met mijn achtergrond in international business. De dynamiek in deze wereld, het vele directe contact met klanten en het samen maken van een beter (beleggings)product maakt elke dag en elke opdracht anders.

Het mooiste vastgoedobject (en waarom):

Bosco Verticale in Milaan, ontworpen door Stefano Boeri. Dit gebouw vind ik een mooi voorbeeld van hoe de natuur terug gebracht wordt naar de stad. In een tijdperk waar de verstedelijking snel toeneemt, zou het groen vaker terug mogen worden gebracht naar de stad. In Utrecht wordt ook groen toegevoegd aan het centrum met de oplevering van Wonderwoods in 2022. Op de woontoren van Wonderwoods, ook door Stefano Boeri ontworpen, worden bomen gepland van de Utrechtse heuvelrug. Ik ben benieuwd of Wonderwoods mijn nummer één Bosco Verticale van de troon gaat stoten!

Mijn hart ligt bij kantoren/winkels/retail en waarom:

Mijn hart ligt niet bij een specifieke sector maar op dit moment hou ik mij bezig met kantoren. De kantorenmarkt heeft de afgelopen jaren een enorme verandering doorgemaakt en ik verwacht dat dit voorlopig nog niet stopt. Wie weet zitten we over 10 jaar wel met elkaar in comfortabele stoelen in het luchtledige te typen met onze AI smartglasses op. Ik ben benieuwd waar ik dan op let bij een bezichtiging. Een voordeel hiervan is wel dat de broodnodige ruimte (vooral in Nederland!) die er dan overblijft, vrijgemaakt kan worden voor wonen en wellicht stap ik dan over naar deze sector.

Belangrijkste trend:

De enorme invloed van technologie op de vastgoedbranche, hoewel dit eerder een verschuiving veroorzaakt in de markt dan dat dit een trend is. Gevolgen van technologie op het vastgoed zijn bijvoorbeeld het bouwen van Smart buildings of het ontstaan van compleet slimme steden, de veranderingen in mobiliteit zoals shared car fleets of zelfrijdende auto’s, maar ook de veranderende wensen vanuit de gebruiker zoals een betere work-life balance en duurzame gebouwen.

Must-read/see:

Het boek Feitenkennis van Hans Rosling. Dit boek vertelt op basis van feiten dat de wereld in veel betere staat is dan dat wij allemaal denken, met uitzondering van duurzaamheid (hier scoren we echt slecht!). Het is een inspirerend boek dat je beeld van de wereld positief zal veranderen. En daar hebben we in deze wereld soms best een beetje behoefte aan!

Dit zien we allen over het hoofd:

Dat de beslissers en opdrachtgevers van de toekomst hogere eisen zullen stellen ten aanzien van duurzaamheid en dat we daar nu te weinig op inspelen. De hele wereld heeft het erover en ook in het vastgoed moet dit een hogere prioriteit krijgen.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals:

Vooruitstrevend zijn en snel kunnen schakelen. Mee kunnen denken met de vraag van de veel innovatieve bedrijven die op de markt zijn en die exponentieel hard groeien. En deze vraag vervolgens goed kunnen vertalen naar de vaak wat meer traditionele eigenaren.

Mijn rolmodel:

Iemand die ik zeer indrukwekkend vind is Bibian Mentel. Bibian is professioneel snowboarder en zou in 2002 mee doen met de Olympische winterspelen. Ze werd ernstig ziek en heeft haar been moeten laten amputeren. Desondanks gaat ze door met snowboarden en heeft ze daarna zeven (!!) keer de Paralympics gewonnen. Momenteel is zij weer ernstig ziek en doet ze zelfs mee met Dancing with the Stars. Hoe je positief kan blijven, door kan zetten ondanks dat je droom helemaal in duigen valt, bewonder ik enorm in haar.

Mijn grootste succes:

Inmiddels heb ik al verschillende mooie transacties samen met mijn collega’s gerealiseerd. Maar mijn grootste succes zijn de kansen en mogelijkheden die ik bij JLL krijg. Naast dat ik onderdeel ben van het Agency team Utrecht, ben ik ook onderdeel van NL Unlimited en het aanspreekpunt vanuit Nederland voor vragen omtrent flexibele kantooroplossingen. Vernieuwende takken binnen het bedrijf, waarmee we in blijven spelen op de veranderende vraag vanuit de markt. En dat ik hierbij een grote rol mag spelen, maakt me trots.

In mijn volgende functie wil ik:

Ook internationale uitdagingen aangaan. Mijn studies waren internationaal georiënteerd, ik heb in het buitenland gestudeerd en veel gereisd. In mijn volgende functie zou ik dat graag wat meer terugzien. Daarnaast zou ik wat meer willen leren van de beleggingsmarkt.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik:

Thomas van der Heijden, van hem heb ik veel geleerd bij DRS en zijn adviezen neem ik graag ter harte.

Over 5 jaar ben ik:

Een specialist in mijn vakgebied en een herkenbaar gezicht in de vastgoedmarkt.

Sociale media:

LinkedIn en Instagram.

Favoriete apps:

Spotify en Elle Horoscoop, stiekem lees ik elke dag mijn horoscoop.

Laatst bezochte evenement (zakelijk/privé):

Niet mijn laatst bezochte evenement maar een erg leuke avond was het Pre-Provada diner dat we met JLL hebben georganiseerd op de vooravond van de Provada. Tijdens deze avond namen we onze relaties mee op een tour langs de schilderijen van Rembrandt en dineerden we in het Rijks restaurant. In het jaar van Rembrandt was dit een geweldige manier om de Provada in te luiden.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand:

Alle discussie omtrent de ontwikkeling van het Zuidasdok. Wij konden letterlijk vanuit ons kantoor zien hoe de bouw van de ene op de andere dag werd stilgelegd. Ik denk dat er goed onderzocht moet worden hoe het project toekomstbestendig gemaakt kan worden.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met:

Sporten bij de Gustav gym, een wijntje op het terras drinken met vrienden en op vakantie gaan –  de volgende bestemming is Mexico!

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij:

Het FD, PropertyNL en het Vastgoedjournaal.

Favoriete gadget:

Iphone.

Transportmiddel:

In Amsterdam natuurlijk de fiets en voor alles daarbuiten mijn splinternieuwe Tesla Model 3.

Vrijmibo/hangout:

Limon en de Marathonweg.

Reageer op dit artikel