nieuws

Bas Rutten commissaris bij Pré Wonen

Loopbaan

Bas Rutten (1970) is per 1 september benoemd tot lid van de RvC en voorzitter van de Auditcommissie bij woningcorporatie Pré Wonen te Velserbroek.

Bas Rutten commissaris bij Pré Wonen

Pré Wonen is een woningcorporatie met 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede.

Rutten geeft met zijn benoeming invulling aan de betrokkenheid vanuit ABN Amro Senior Management in het sociale domein. Hij is managing director Large Accounts Real Estate binnen de Commercial Bank. Na zijn Bachelor en Master studies, is hij zijn carrière in 1996 begonnen als corporate trainee bij ABN Amro. Vervolgens ging hij via ABN Amro Corporate Clients Rotterdam bij het toenmalige ABN Amro-onderdeel Bouwfonds Property Finance aan de slag als senior account manager International tot eind 2007.

Via een korte tussenstop bij JLL Capital Markets kwam hij in 2008 in dienst bij MAB Development, als onderdeel van de Rabo Real Estate Group. Daar was hij tot eind 2014 actief als director development international voor het Europese continent vanuit Parijs. Met het beëindigen van de projectontwikkelingsactiviteiten binnen de Rabobank, keerde Rutten terug naar Nederland en stapte hij in 2015 over naar ABN Amro. Naast zijn huidige functies, is hij lid van de examencommissie van de RICS en lid van de raad van advies van de Provada.

 

Reageer op dit artikel