nieuws

Young Talent Lars van Engelen: ‘Niet beknibbelen op architectuur’

Loopbaan

Lars van Engelen, onlangs verkozen tot Young Talent 2019, vindt dat het huidige beknibbelen op de ontwerpkosten op gespannen voet staat met de hang naar duurzaamheid. 

Young Talent Lars van Engelen: ‘Niet beknibbelen op architectuur’
Snippe-projectdirecteur Lars van Engelen (midden) is winnaar van de Young Talent Award 2019

Tijdens de Provada werd Lars van Engelen 34), projectdirecteur van Snippe Projecten,  namens funda in business en Vastgoedmarkt uitgeroepen tot hét jonge vastgoedtalent van 2019. Hij bleef in de slotronde van de razend spannende strijd branchegenoten Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar bij BPD en Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors, nipt voor.

Tranen in de ogen

Inmiddels zijn er al twee feestjes ter ere van Van Engelen geweest – een bij de nominatie en na de uitreiking van de prijs op de Provada – en volgt er uiteindelijk nog een bijeenkomst. ‘Dan heb ik ook de gelegenheid om mijn familie mee te nemen. Ik kan nu wel heel goed uitleggen wat ik doe. Toen ik mijn oma het filmpje van de prijsuitreiking liet zien, kreeg ze tranen in de ogen.’

Knelpunten woningmarkt

Zijn persoonlijke revenuen van het winnen van de award zitten vooral in de netwerksfeer. ‘Het zorgt ervoor dat je makkelijker toegang hebt tot mensen. Mensen weten wie je bent, dus je wordt vaker uitgenodigd, bijvoorbeeld om je visie te geven op actuele thema’s. Een thema als de knelpunten op de woningmarkt spreekt mij enorm aan, ook omdat wij het vanuit Snippe op een andere manier benaderen.’

Functies toevoegen

Hij vervolgt: ‘Ik denk dat je niet allen vanuit een financiële optiek moet kijken of en hoeveel woningen je ergens kunt realiseren, maar vooral vanuit functionele een esthetische. Je wilt ook dat er levendigheid ontstaat, bijvoorbeeld door functies toe te voegen. Ik zie dat er steeds meer beknibbeld word op kosten van de architectuur van een gebouw om nog maar te kunnen bouwen. Maar als een gebouw niet mooi en functioneel is, dan heb je de kans dat het na 50 jaar wordt afgebroken. Dat is ook niet duurzaam en draagt op de lange termijn ook niet bij aan de leefbaarheid.’

Lees het complete interview met Lars van Engelen in het juli/augustus nummer van Vastgoedmarkt. Deze uitgave verschijnt op 5 juli 2019. 

Reageer op dit artikel