nieuws

Otto Ambatgtsheer nieuwe topman Via Outlets

Loopbaan

Via Outlets heeft Otto Ambagtsheer benoemd als nieuwe chief executive officer (ceo).

Otto Ambatgtsheer nieuwe topman Via Outlets

Ambagtsheer werkt sinds september 2018 bij Via Outlets als chief operating officer (coo). Eerder was hij regional managing director Benelux bij Unibail-Rodamco.

Ook meldt Via Outlets een omzetgroei in de totale portefeuille van 9 procent in de eerste zes maanden van 2019. Het aantal bezoekers nam toe met 8 procent.

Via Outlets is bezig zijn centra om te vormen tot premium fashion outlets. Daarbij blijkt de 3R-strategie van remodelling, remerchandising en remarketing net als in 2018 succesvol, zo meldt de vastgoedonderneming.

‘Onze resultaten over de eerste helft van 2019 laten zien dat we met succes onze strategie uitvoeren. Het toont tevens aan dat de markt voor outletcentra veerkrachtig is’, zegt ceo Ambagtsheer. ‘We zijn blij dat we met een versterkt managementteam in de tweede helft van dit jaar kunnen gaan zorgen voor een voortzetting van deze goede resultaten.’

Batavia Stad

De sterkste toename in bezoekersaantallen in de portefeuille van Via Outlets was de afgelopen zes maanden te zien in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. Op jaarbasis steeg het aantal bezoekers daar met 18 procent en omzet van de merken met 9 procent. Via schrijft die stijgingen toe aan de herontwikkeling van Batavia Stad Fashion Outlet.

Via Outlets is opgericht in 2014, mede door het Nederlandse pensioenfonds APG en de Britse reit Hammerson, voor de aankoop en het management van bestaande outletcenters in Europa.

Reageer op dit artikel