nieuws

Van Leeuwen voorzitter RvC Dudok Wonen

Loopbaan

Ervaren toezichthouder gericht op samenwerking en zelfregie, dat wilden ze bij Dudok Wonen. Daarom gaat Willem van Leeuwen de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen worden.

Van Leeuwen voorzitter RvC Dudok Wonen
Willem van Leeuwen

Willem van Leeuwen is per 15 juni benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Dudok Wonen. Hij volgt Astrid Sanson op die na acht waardevolle jaren het stokje overdraagt. ‘Ik herken mij volledig in de missie van Dudok Wonen en zet mijn kennis en ervaring graag in om deze verder te brengen’, zegt Van Leeuwen.

Bestuurder Harro Zanting is erg blij met de benoeming. ‘Ik ben trots dat Dudok Wonen na Astrid Sanson weer een zeer ervaren voorzitter krijgt met een sterke visie. Ik zie uit naar een inspirerende samenwerking om gezamenlijk de opgaven en ambities in onze regio nog beter in te vullen. Meer mensen verder helpen door duurzame nieuwbouw toe te voegen en woonproducten te ontwikkelen die bij hen passen.’

Van Leeuwen is groot voorstander van meer samenwerking, nieuwe vormen van participatie en zeggenschap van stakeholders bij het besteden van het maatschappelijk budget. Onderwerpen die naadloos aansluiten bij de werkwijze Dudok Wonen.

Van huis uit is Van Leeuwen jurist en een zeer ervaren bestuurder in de volkshuisvesting. Hij was o.m. voorzitter van de branchevereniging Aedes, vice-voorzitter bij de toezichthouder WSW en RvC-lid bij verschillende corporaties, in het onderwijs en bij zorginstellingen.

Reageer op dit artikel