nieuws

Onno Hoes volgt Ger Jaarsma op bij NVM

Loopbaan

Onno Hoes volgt Ger Jaarsma op bij NVM
Onno Hoes

Onno Hoes is per 1 augustus 2019 de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs NVM.

Hoes volgt Ger Jaarsma op, die tot eind juli 2019 voorzitter is. Met Hoes als de nieuwe voorzitter, krijgt de NVM een ervaren voorzitter met een relevant netwerk en kennis van en ervaring met belangenbehartiging.

Burgemeester Maastricht

Na een start als ondernemer, heeft Onno Hoes gekozen voor de politiek. In zijn carrière als Gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant en burgemeester van Maastricht en nu interim-burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, heeft hij volgens de NVM altijd geacteerd op het snijvlak tussen het bedrijfsleven en de overheid. ‘ Als burgemeester van Maastricht gaf hij voortijdig de pijp aan Maarten na een rel over een privékwestie.

‘Hoes is een verbinder, die de vereniging NVM naar de volgende fase kan brengen en als boegbeeld de NVM als partner kan positioneren tussen andere partijen op het gebied van vastgoed, duurzaamheid en fiscaliteit’, aldus de makelaarsvereniging.

Kansen voor makelaars

Onno Hoes ziet zelf veel kansen voor de makelaars en taxateurs van ons land. ‘Alle maatschappelijke thema’s houden direct verband met de vastgoedsector. Of het nu gaat om commercieel of agrarisch vastgoed, of over de woningmarkt. NVM-leden kennen de lokale en regionale markt en kunnen hun klanten optimaal bedienen. De data en kennis die de NVM heeft van de vastgoedsector is van enorme waarde voor de leden én voor de stakeholders.’

Positioneren NVM

Eerder heeft de NVM-ledenraad gekozen om de vakgroepen wonen, business en agrarisch sterker te positioneren. Hoes: ‘Ik zie het als mijn taak om samen met de besturen van de vakgroepen èn van de NVM afdelingen de NVM nog beter landelijk, provinciaal en lokaal te positioneren als dé gesprekspartner voor overheden als het gaat over de vastgoedsector.’

Kritiek op Jaarsma

Huidig voorzitter Ger Jaarsma, die aantrad in april 2016 aantrad, maakte bijna een jaar geleden bekend zijn aftreden bekend. Binnen de grootste makelaarsorganisatie van Nederland was forse kritiek ontstaan op zijn functioneren. Een groep woningmakelaars zegde het vertrouwen opgezegd in hem op.

Reageer op dit artikel