nieuws

Nieuwe leiding bij de Janssen de Jong Groep

Loopbaan

Nieuwe leiding bij de Janssen de Jong Groep
Hans Smits en Ivo van der Mark

Hans Smits gaat zijn voorzitterschap bij de RvB van Janssen de Jong Groep per 1 april 2020 overdragen.

Ivo van der Mark zal uiterlijk per 1 april 2020, bij het vertrek van Hans Smits – de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur-, Janssen de Jong Groep gaan leiden. Als voorzitter van de dan tegelijkertijd in te stellen groepsdirectie zal hij samen met Pieter Pijper de statutaire eindverantwoordelijkheid van de Groep uit Son hebben. Ivo van der Mark blijft daarnaast eindverantwoordelijk voor het cluster Bedrijfshuisvesting. Pieter Pijper zal naast zijn cfo rol, verantwoordelijk zijn voor het cluster Caribbean.

Omzetstijging 20 procent

Van der Mark: ‘Janssen de Jong Groep behoort tot de top 15 van bouwbedrijven in Nederland. Ik kijk er naar uit om leiding te gaan geven aan de hele Groep en het succes voort te zetten. De focus van Janssen de Jong Groep ligt op klanttevredenheid, kwaliteit en innovatief werkgeverschap. Stuk voor stuk aspecten waar ik me al jaren hard voor maak.’ Hans Smits verruilde in 2014 zijn rol als commissaris voor die van bestuursvoorzitter van Janssen De Jong. Het bedrijf leed toen forse verliezen. Onder leiding van Smits verbeterden de resultaten jaar op jaar. Over 2017 boekte het concern een omzetstijging van 20 procent tot 393 miljoen euro. De nettowinst steeg met 60 procent tot 13 miljoen euro. In 2018 kregen Louis Camps (51) en Mark van Doorn (40) een overkoepelende rol.

De leden van de groepsdirectie zijn nu dus Mark van Doorn (directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling), Louis Camps (directeur Janssen de Jong Bouw Zuid), Aafke van der Werf (directeur Koninklijke Woudenberg) en Kurt Verbist (directeur Mijnmaatschappij Curaçao, Betonindustrie Brievengat en vertegenwoordiger cluster Caribbean). Hans Smits zal toetreden tot de Raad van Commissarissen en blijft aandeelhouder van de Groep.

Reageer op dit artikel