nieuws

Anita van den Berg benoemd tot manager ULI

Loopbaan

Anita van den Berg benoemd tot manager ULI
Anita van den Berg

ULI heeft in Nederland steeds meer activiteiten en zet met Van den Berg in op verdere professionalisering en groei.

Loes Driessen (voorzitter ULI Netherlands): ‘Van den Berg gaat zich specifiek bezighouden met het uitbreiden van het aanbod aan evenementen voor Nederlandse leden, het organiseren van studiereizen en het coördineren van onderzoek naar thema’s die belangrijk zijn voor de sector. ULI-thema’s, zoals positieve stedelijke verdichting, de rol en financiering van infrastructuur, het betaalbaar houden van onze steden voor alle doelgroepen en circulariteit, bevinden zich zonder uitzondering op het snijvlak van disciplines, waarbij een internationale blik toegevoegde waarde biedt. Verder is het streven het aantal leden te laten groeien, om zo de basis onder de missie van ULI steeds verder te versterken en diversifiëren.’

Hoofd communicatie bij Bouwend Nederland

Van den Berg werkte eerder als Hoofd Communicatie bij Bouwend Nederland, was kwartiermaker bij het rijksbrede verduurzamingsprogramma voor de gebouwde omgeving De Bouwagenda, en werkte ook bij De Bouwcampus waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Van den Berg: ‘De inhoudelijke activiteiten van ULI bieden professionals in Nederland inspiratie, een netwerk en hoogwaardige kennis over stedelijke ontwikkeling, ook uit andere landen in Europa en ver daarbuiten. Ik vind het geweldig dat er op internationale schaal en cross-sectoraal geleerd en kennis uitgewisseld wordt. Samen met het bestuur ga ik werken aan een groter aanbod van activiteiten. We zoeken daarbij samenwerking met strategische partners, ook internationaal, zodat wij samen kunnen werken aan bloeiende en duurzame steden waar het prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is’.

200 leden in Nederland, wereldwijd 43.000

ULI heeft wereldwijd bijna 43.000 leden waarvan meer dan 200 in Nederland. Leden zijn of werken voor publieke organisaties, private partijen (zoals projectontwikkelaars, beleggers, architecten, planologen, aannemers, stedenbouwkundigen en ingenieurs- en adviesbureaus), kennisinstituten en belangenverenigingen. ULI is een internationale multidisciplinaire kennis- en netwerkorganisatie voor professionals die zich bezighouden met stedelijke ontwikkeling en vastgoed en geïnteresseerd zijn bij te dragen aan ULI’s missie: het verantwoord gebruik van grond en het creëren van levendige community’s.

Het bestuur van ULI Nederland bestaat nu uit:
Loes Driessen, voorzitter – Amvest
Michiel de Bruine – Bouwinvest
Francoise Dechesne – Dechesne The Company
Jan Stoop – Sens Real Estate
Peter Haasbroek – Mecanoo
Ronald Huikeshoven – AM
Feike Siewertsz van Reesema – Waterland Real Estate
Bob van der Zande – Gemeente Amsterdam

Reageer op dit artikel