nieuws

Herman Wijffels voorzitter Integriteitscommissie Neprom

Loopbaan

Neprom heeft Herman Wijffels benoemd tot voorzitter van de onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de naleving van de gedragscode van de branchevereniging.

Wijffels was onder andere voorzitter hoofddirectie Rabobank, lid Board Wereldbank Washington, kabinetsformateur en voorzitter van de SER. Tevens was hij tot 2017 hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit van Utrecht.

De vereniging van projectontwikkelaars  is zeer verheugd dat Herman Wijffels het voorzitterschap op zich wil nemen vanwege zijn ruime bestuurlijke ervaring en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Wijffels volgt Wim Meijer op, die de afgelopen tien jaar de commissie heeft voorgezeten.

Het Neprom-bestuur is Wim Meijer ‘zeer erkentelijk voor de grote bijdrage die hij samen met de andere leden van de commissie aan het integriteitsbeleid van de vereniging heeft geleverd’. Naast Wijffels bestaat de commissie uit Dietmar Werner (oud ceo Volker Wessels Vastgoed en oud-Neprom-voorzitter) en Jaap Hoekstra (Staatsraad en voormalig partner van advocatenkantoor Houthoff Buruma).

De integriteitscommissie heeft zowel een normstellende als een normontwikkelende rol. Neprom-leden en andere belanghebbenden kunnen (vermeende) incidenten met betrekking tot de gedragscode en praktijkdilemma’s aan de commissie voorleggen. De commissie opereert onafhankelijk en adviseert en rapporteert gevraagd en ongevraagd aan het bestuur.

Reageer op dit artikel