nieuws

Heleen Aarts volgt Wienke Bodewes op als ceo van Amvest

Loopbaan

Heleen Aarts (45) start 1 oktober als Chief Executive Officer van Amvest. Zij volgt Wienke Bodewes (66) op die nog tot eind 2018 als adviseur aan Amvest verbonden blijft.

Heleen Aarts volgt Wienke Bodewes op als ceo van Amvest
Heleen Aarts

Naast Aarts bestaat het directieteam van Amvest dan uit Dennis van Vugt (chief financial officer), Wim Wensing (chief investment officer) en Bas van de Ven (director Development & Transactions).

Wienke Bodewes

Wienke Bodewes

Aarts vindt dat Amvest de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. ‘Ik heb de fondsen zien groeien, we hebben aantrekkelijke woongebieden gerealiseerd en mooie tenders gewonnen. De unieke combinatie van ontwikkelen en beleggen en ons geloof in samenwerken zijn stevig verankerd in de organisatie. Met ruim tachtig mensen werken we iedere dag aan ons gezamenlijke doel: goed functionerende wijken en woningen realiseren én beheren. Deze koers blijven we volgen.’ Zij zegt te moeten wennen aan het vertrek van haar voorganger Bodewes en zal hem zeker missen. ‘Maar ik zie de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet en kijk er naar uit om samen met ons team Amvest verder te ontwikkelen.’

De dagelijkse aansturing van de ontwikkelingsactiviteiten komt in handen van Bas van de Ven, die dat voorheen samen met Aarts deed. Het management team van Development bestaat verder uit vier projectdirecteuren: Leonore Reijnen, Maarten Janssen, Ralf Peeters en Armand Schuurman.

Aarts is sinds 2005 werkzaam bij Amvest. In 2009 werd ze benoemd tot directeur Gebiedsontwikkeling. Zij is bestuurskundige en is gespecialiseerd in gebiedsontwikkeling, een vakgebied dat gekenmerkt wordt door samenwerkingsverbanden tussen publieke en private partijen. Zij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en volgde de postdoctorale Master of Real Estate-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate (Asre). In 2010 werd zij door Dwire genomineerd als Vastgoedvrouw van het Jaar 2010. In dat jaar ging de eretitel naar Jenny Vermeeren van Woonstad Rotterdam.

Zij begon haar loopbaan als adviseur bij Akro Consult. Daarna was ze werkzaam als senior gebiedsmanager bij AM. Naast ceo bij Amvest is Aarts voorzitter van de deelnemersraad en dagelijks bestuur van Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG), lid van de raad van advies van Master City Developer (MCD) en bestuurslid van de Nederlandse Vastgoedsociëteit Amsterdam (NVA).

Reageer op dit artikel