nieuws

Desirée Uitzetter nieuwe voorzitter Neprom

Loopbaan

Desirée Uitzetter wordt 1 januari 2019 voorzitter van de Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars.

Desirée Uitzetter nieuwe voorzitter Neprom
Desirée Uitzetter, voorzitter van de Neprom

Uitzetter is directeur Gebiedsontwikkeling bij BPD. Bij de Neprom volgt ze Bart van Breukelen. Hij legt zijn functie eind 2018 neer omdat zijn statutaire termijn verstrijkt. Van Breukelen trad in 2009 toe tot het bestuur van de Neprom en leidde de vereniging sinds eind 2015.

De nieuwe voorzitter kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging, ‘De enorme opgave waar we als sector voor staan, op gebied van verstedelijking, woningbouw en verduurzaming, vergt op de korte en op de langere termijn meer kennis, creativiteit, investeringscapaciteit en organisatietalent. Samen met alle Neprom-leden wil ik ervoor zorgen dat er meer wederzijds begrip komt tussen publieke en private partijen om dit tot een goed resultaat te brengen’, aldus Uitzetter.

De aankomend voorzitter van de Neprom is sinds 2015 directeur Gebiedsontwikkeling bij BPD, waar ze Friso de Zeeuw opvolgde. Eerder was Uitzetter partner bij Stec Groep en projectdirecteur bij BNG gebiedsontwikkeling. Ze is lid van de raad van toezicht van Platform31 en van de Vereniging Deltametropool en vertegenwoordigt Nederland als council member bij het IFHP.

Het bestuur van de Neprom bestaat vanaf 1 januari 2019 verder uit: Jan van Barneveld (De Alliantie Ontwikkeling), Job Dura (Dura Vermeer Groep), Jaco Meuwissen (3W real estate), Allard van Spaandonk (Bouwinvest Reim) en Arno van der Voort (Provast). Het voorzitterschap van de Neprom is een parttime en onbezoldigde functie.

Reageer op dit artikel