nieuws

Vastgoedlezing: ‘Heeft u al uw strategische plannen vernietigd?’

Loopbaan

Vastgoedlezing: ‘Heeft u al uw strategische plannen vernietigd?’
Fred van Eenennaam, foto: Thomas van Driel

Professor Fred van Eenennaam hield donderdag 29 maart De Vastgoedlezing 2018 die door de Amsterdam School of Real Estate in het Parooltheater in Amsterdam werd georganiseerd.

‘We hebben alweer drie jaar van economische groei achter de rug’, constateert Van Eenennaam. ‘De crisis en de lessen van de crisis liggen achter ons. De vraag is of we in staat zijn om ons in de huidige tijd in te stellen op de economische teruggang die ook weer zal komen of dat we terug zijn naar business as usual?’

In de crisis heeft de vastgoedsector volgens Van Eenennaam geleerd dat het nadenken over de strategische benadering belangrijker is dan de strategieën of business modellen zelf. ‘We kunnen niet blijven hopen op het doorzetten van tijden van extreem goedkoop geld.’

‘De impact van technologie, sociale verandering, concurrentie, compliance en de wijze waarop tech-bedrijven onze wereld aan het veranderen zijn, stelt ons voor de vraag hoe we talenten, mensen, netwerken, innovaties en sociaal kapitaal gaan organiseren in de jaren ’20 van deze eeuw.’

Lees hier de complete tekst van De Vastgoedlezing 2018 (pdf).

Prof. dr. Fred van Eenennaam is expert op het gebied van Strategy en Corporate Governance en is oprichter van The Decision Group en The Decision Institute. Van Eenennaam publiceert regelmatig over internationale strategie. Hij is verbonden aan meerdere universiteiten waaronder Erasmus Universiteit Rotterdam, George Washington University en St. Gallen Universität en werkt nauw samen met de gerenommeerde Harvard Business School. Hij is lid van het ‘Microeconomics of Competitiveness’ netwerk van Harvard Business School.

 

Reageer op dit artikel