nieuws

Dirk Bakker nieuwe topman Colliers Nederland

Loopbaan

Dirk Bakker nieuwe topman Colliers Nederland
Dirk Bakker

Dirk Bakker is 13 maart benoemd tot CEO van Colliers International in Nederland. Hij leidde het bedrijf al sinds 1 september 2017 ad interim.

Er was een vacature voor een ceo bij Colliers Nederland door het vertrek van Jaap van Rhijn. Bakker heeft meer dan 20 jaar ervaring in de vastgoed- en hotelwereld. Hij adviseerde opdrachtgevers in Europa, Midden-Oosten, China, India, Brazilië en Rusland. Bakker hield zich bezig met grensoverschrijdende opdrachten, internationale business development, publiek-private initiatieven, strategisch marketingadvies, hospitality consultancy en corporate finance.

In 2010 werd Bakker partner in het bedrijf. Later kreeg hij de verantwoordelijkheid voor de afdeling Hotels in de regio Emea (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Deze rol blijft hij vervullen naast zijn functie als ceo.

‘Dirk is een strategische leider en heeft een geweldige reputatie zowel lokaal als in de EMEA-regio’,  zegt Chris McLernon, ceo van Colliers International Emea. ‘Zijn achtergrond in hotel consultancy en ruime vastgoedervaring combineert hij met passie en enthousiasme. Door deze unieke combinatie van ondernemerschap en expertise kan hij onze business in de voor Colliers belangrijke Nederlandse markt naar het volgende niveau brengen.’

‘Het is een eer om deze rol op me te nemen. We opereren in een dynamische en klantgeoriënteerde markt en ik ben blij dat ik een getalenteerd team met professionals mag aansturen. Samen hebben we ambitieuze plannen voor Colliers in Nederland’, voegt Dirk Bakker toe. ‘Wij blijven er op gericht om op de juiste manier te groeien, daadkrachtig te zijn en ondernemerschap te tonen, zodat wij onze opdrachtgevers het beste advies geven en duurzame oplossingen bieden.’

Colliers International heeft 330 mensen in dienst in Nederland verdeeld over zeven kantoren en biedt een volledig pakket aan van vastgoeddiensten: agency, asset services, capital markets, occupiers services, research en valuations.

Reageer op dit artikel