nieuws

Vijf toppers genomineerd voor Young Talent Award 2018

Loopbaan

De jury van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018 heeft vijf kandidaten gekozen. De winnaar ontvangt een trofee en van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) een opleidingscheque.

De jury van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018 heeft vijf kandidaten genomineerd. De winnaar ontvangt een trofee en van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) een opleidingscheque.

Uit de voordrachten door lezers van Vastgoedmarkt zijn de volgende kandidaten gekozen: Marieke Dessauvagie (29), hotel consultant Colliers International; Jos Geurtjens (32), medewerker commercieel beheer Kroonenberg Groep; Rienk de Jong, senior acquisiteur Vesteda; Remco van der Mije (33), head of strategic consultancy corporate solutions JLL; en Tim de Vries (28), consultant office agency Cushman & Wakefield. Zij zullen de komende maanden met elkaar strijden om de titel Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent 2018.

De jury had het dit jaar extra moeilijk door het record aantal aanmeldingen en bovenal de kwaliteit van het aanstormend talent. In de beoordeling zijn aspecten gewogen als vernieuwend, moet het in zich hebben vastgoedman/vrouw van het jaar te worden, visie op de markt en bijdrage aan de ontwikkeling van het vak. Daarnaast speelt de leeftijd een rol. Vergelijkbare prestaties tellen zwaarder op een jongere leeftijd.

De jury bestaat uit: Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff (voorzitter); Jan Werkman, commercieel directeur Funda; Frank Verwoerd, hoofd research Colliers International (winnaar 2017); en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

De genomineerden zullen de komende maanden laten zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl en online stemmen verzamelen. De genomineerden moeten één blog schrijven tot de eerste debatronde op het Trendscongres van Vastgoedmarkt, woensdagmiddag 18 april in de publieke congresruimte van het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas. Het onderwerp van de blog is vrij.

Eerste debatronde

Tijdens het Trendscongres zal een debatronde plaatsvinden tussen de vijf genomineerden onder leiding van de juryvoorzitter Cuno van Steenhoven en jurylid Frank Verwoerd. Hiervoor krijgen de genomineerden vijf stellingen die zullen gaan over de toekomst van sector. Voor iedere kandidaat is er een stelling, toegesneden op het eigen vakgebied.

De jury zal na afloop van het debat samen overleggen om tot een cijfer te komen (1/3). De stemming van de aanwezigen van het congres telt ook voor 1/3 mee. Daarnaast heeft de jury voor het congres een cijfer gegeven voor de blog (1/3). Deze drie cijfers samen bepalen welke drie kandidaten er doorgaan.

Slotdebat

In de aanloop naar de finale moeten de drie kandidaten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft. Het slotdebat vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2018 in de Rai Amsterdam op donderdag 7 juni om 11.00 uur in de stand van Vastgoedmarkt.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de uitreiking plaats op de stand van Funda in business.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden op de site Vastgoedmarkt.

Marieke Dessauvagie (29) hotel Consultant Colliers International

Marieke Dessauvagie is sinds augustus 2015 in dienst van Colliers International en is hotel consultant. Zij is een expert op het van nieuwe hotel ontwikkelingen en verbindt graag de juiste partijen met elkaar ‘om tot een mooi hotelproduct te komen’.

Haar werkgever typeert haar als een gepassioneerde en inspirerende collega met veel ervaring in de wereld van hotelvastgoed. Zij is gestart bij Marriott International en inmiddels werkzaam in het Hotels-team van Colliers International. Als consultant is zij verantwoordelijk voor verschillende adviestrajecten in de Benelux variërend van haalbaarheidsstudies en ontwikkeladvies tot makelaardij.

Op geheel eigen wijze combineert zij vernieuwend onderzoek met gedegen advies. Dessauvagie volgt de wereldwijde ontwikkelingen en consumententrends op de voet die verder gaan dan die in de vastgoedsector. Daardoor is zij in staat om bewegingen te signaleren die in toekomst impact gaan hebben op het vastgoed. Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat zij aan de basis heeft gestaan van het baanbrekende onderzoek naar de Airbnb activiteiten in Nederland en andere steden in Europa. Alleen al in Nederland heeft dit onderwerp dagenlang de media gedomineerd. Daarnaast doet zij bijvoorbeeld onderzoek naar klantreviews en de impact die dit heeft op de hotelwereld.

Dessauvagie is de winnaar van de EMEA-award voor Researcher of the Year 2017 die elke twee jaar wordt uitgereikt aan de beste onderzoeker binnen de hele regio.

Zij volgde de hogere hotelschool in Leeuwarden en mag zich ook master in business administration (MSC) noemen (VU Amsterdam).

Jos Geurtjens (32) medewerker Commercieel Beheer Kroonenberg Groep

Sinds zijn start bij Kroonenberg Groep vijf jaar geleden heeft Jos Geurtjens zich weten te ontwikkelen van een vers uit de schoolbanken komende leergierige Assistent Commercieel Beheer Vastgoed tot een belangrijke schakel binnen de organisatie. Volgens zijn werkgever zoekt hij altijd naarstig ‘naar de juiste balans tussen nieuwe ontwikkelingen en het uiteindelijke rendement van de portefeuille’. Dit doet hij door, net als de rest van de organisatie, ‘dicht op de portefeuille’ te zitten. Zodoende kan er intern tijdig en adequaat geacteerd worden op allerhande ontwikkelen.

De afgelopen jaren heeft Geurtjens, naast zijn dagelijkse portefeuillewerkzaamheden, op succesvolle wijze zijn commerciële bijdrage geleverd aan onder anderen de ontwikkeling van winkelcentrum de Barones in Breda en het met meerdere awards bekroonde Gelderlandplein in Amsterdam Buitenveldert. In de periferie van Nederland, waar Kroonenberg Groep bezit heeft in het centrum van Hardenberg, heeft de economische crisis geresulteerd in een grote leegstandsproblematiek. Hier wist hij de kwaliteit van het centrum te verbeteren.

Intern weet de Limburger met zijn goedlachse humeur en scherpte exact hoe hij zijn collega’s moet benaderen en krijgt hij veel voor elkaar.

Een leergierige doorzetter is Geurtjens sowieso, want hij klom op via Mavo, Mbo, Hbo naar de universiteit (Radboud Universiteit Nijmegen), deed de Masteropleiding Planologie en haalde vorig jaar zijn MSRE aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Rienk de Jong (32) Senior Acquisiteur Vesteda

Rienk de Jong is sinds 2016 onderdeel van het Acquisitions team van Vesteda. Hij heeft per 1 januari promotie gemaakt tot Senior Acquisiteur.

Met ‘institutionele slagkracht en ondernemerschap’ koopt Vesteda aantrekkelijke huurwoningen in die langjarig renderen in de portefeuille. Dit vraagt om acquisiteurs die ‘allereerst commercieel en sociaal zeer vaardig zijn en zelfstandig kansen kunnen genereren’. Daarnaast is kennis van en ruime ervaring met investment analysis, onderhandelen en contracteren van belang en vraagt de functie om kennis van en affiniteit met ontwerpen, architectuur en stedenbouw, techniek en duurzaamheid.

De Jong weet kansen te genereren en van een kans een project te maken. Hij is scherp op inhoud, commercieel handig, en snapt hoe verschillende vastgoedpartijen denken. Deze jeugdige vastgoedman ‘is sensitief doch duidelijk in het proces, houd einddoel goed voor ogen en heeft een sterk bewustzijn van kwaliteit van vastgoed’. Bovendien lukt het hem goed om de duurzaamheidsambitie van Vesteda concreet handen en voeten geven.

Hij was leading binnen het team bij de verwerving van de eerste Nul op de Meter eengezinswoningen voor Vesteda en de verwerving van project Punt Sniep in Diemen. Dit authentieke project met 202 appartementen heeft een EPC van -0,107, wordt geheel gasloos en kent tal van maatregelen om sociaal-economische duurzaamheid en groen binnen het project te bevorderen.

De Jong heeft een achtergrond bij Fakton, waar hij ook een snelle groei heeft laten zien van junior consultant tot senior consultant. Hij studeerde Bouwkunde aan de Hanzehogeschool Groningen en behaalde zijn master Vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Remco van der Mije (33) Head of Strategic Consultancy JLL

Remco van der Mije is sinds 2015 Head of Strategic Consultancy bij JLL binnen de business line Corporate Solutions. Hij is een breed opgeleide corporate real estate advisor die zich heeft gespecialiseerd in portfolio-optimalisatie, Mergers & Acquisitions trajecten en Workplace Strategy.

Sinds zijn start als trainee in 2010 werkte Van der Mije als project manager, transaction manager en consultant. Hij heeft een uitgesproken mening en gaat graag in discussie over de meest optimale strategie voor zijn opdrachtgevers en de eigen organisatie van JLL. Zijn rol binnen JLL’s global M&A team zorgt dat hij betrokken is bij grensoverschrijdende huisvesting- en vastgoedprojecten, waardoor hij kan adviseren over de best practices in meerdere regio’s en in verschillende sectoren.

Hij heeft daarbij een grote voorliefde voor proptech en specifiek voor technologie waarmee smart buildings kunnen worden gerealiseerd en waarmee eindgebruikers, beheerders, FM-providers en eigenaren gezamenlijk over data kunnen beschikken om de meest productieve en optimale huisvesting te creëren. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie in Nederland van JLL’s sensoroplossing bRight welke door JLL Nederland is opgezet en momenteel wereldwijd bij diverse cliënten wordt geïmplementeerd.

Van der Mije wordt door collega’s geroemd om zijn ‘kritische maar opbouwende blik’ en zijn doelstelling om altijd het beste resultaat voor cliënten, zijn team en de eigen organisatie te realiseren. Hij won de JLL EMEA Da Vinci Innovation Award gewonnen voor zijn leidende rol bij het opzetten van de M&A support service line op mondiaal niveau.

Hij heeft een Master of Science Real Estate aan de University of Greenwich in Londen, United Kingdom, en een Bachelor Management, Economics & Law aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Tim de Vries (28), Consultant Office Agency Cushman & Wakefield

Tim de Vries is werkzaam als Consultant Office Agency bij Cushman & Wakefield. Hij wordt omschreven als ‘een professionele adviseur die door zijn brede achtergrond van Property Management tot taxaties en kantorenverhuur in staat is eigenaren en beleggers van commercieel vastgoed in de volle breedte en diepte van het vakgebied te adviseren en te begeleiden’.

Het creëren van ‘echte duurzame waarde’ is wat hem drijft en waarvoor opdrachtgevers hem waarderen. In zijn advisering aan nationale en internationale eigenaren en beleggers laat hij zien discipline-overstijgend te kunnen denken en handelen. Zijn achtergrond in het waarderen van commercieel vastgoed weet hij goed in te zetten in het ontwikkelen van sterke, onderscheidende marketing- en sales strategieën.

De afgelopen jaren heeft hij succesvolle opdrachten uitgevoerd voor onder meer MN, Newomij, CRI en Klépierre. Opdrachtgevers die hem prijzen ‘voor zijn enthousiaste, gedreven en vooral professionele aanpak in het behartigen van hun belangen en het realiseren van hun doelen’.

De Vries ontwikkelt zich voortdurend, bijvoorbeeld in zijn rol als actief lid van de studiereiscommissie van Jong Onroerend Goed Utrecht (JOU) en als lid van Fresh Professionals.

Hij begon zijn carrière in 2013 in het Property Managementteam van vastgoedadviseur Savills waar hij zijn afstudeerstage deed in het kader van zijn Master of Real Estate aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aansluitend hieraan ging hij werken als taxateur in het Valuation & Advisory team van Cushman & Wakefield (voormalig DTZ Zadelhoff). Medio 2016 maakte hij de overstap gemaakt naar Office Agency (verhuur van kantoren).

 

Foto's

Reageer op dit artikel