nieuws

Nieuw bestuur Stichting Den Haag Nieuw Centrum

Loopbaan

Nieuw bestuur Stichting Den Haag Nieuw Centrum

Sinds 1 januari 2018 heeft de Stichting Den Haag Nieuw Centrum een nieuw bestuur.

Daan van Helsdingen (Flow Real Estate) heeft na 3 jaar het voorzittersstokje overgedragen aan Gerad Schoenaker (SENS real estate). Maarten Kool (AM) blijft voorzitter van de werkgroep Gebiedsontwikkeling en Job Posner (Synchroon) volgt Roel Lamb (CBRE) op als voorzitter van de werkgroep Gebiedsmarketing en zal tevens de rol van secretaris op zich nemen. Harold van Echteld (Jacobus Recourt) heeft de functie van penningmeester overgenomen van Pieter Vandeginste (a.s.r. vastgoed vermogensbeheer).

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum is een publiek-private samenwerking tussen de Gemeente Den Haag en zo’n 35 marktpartijen en is 24 jaar terug opgericht als aanjager om investeringen in de ontwikkeling van het gebied te bevorderen. Het gebied DHNC is gelegen ongeveer tussen het Stadhuis via Centraal Station, Beatrixkwartier tot aan station Laan van NOI. Dit gebied wordt gezien als het Haagse Central Business District onderdeel uitmakend van het centrum van Den Haag.

De stad staat voor een grootstedelijke maar ook steeds complexere ontwikkelopgave. Dit vraagt erom dat marktpartijen en de gemeente steeds eerder en vaker de samenwerking zullen moeten aangaan.

Reageer op dit artikel