nieuws

Dunkin’ Donuts-directeur naar Vastgoedmarkt Ontbijtsessie

Loopbaan

Dunkin’ Donuts-directeur naar Vastgoedmarkt Ontbijtsessie
Roberto Fava

Roberto Fava, verantwoordelijk voor de uitrol van Dunkin’ Donuts, zal spreken op de ontbijtsessie van Vastgoedmarkt op 13 maart. Met een nieuw concept wil hij minstens 1.000 vestigingen openen. Ook zal hij dit jaar een nieuw Amerikaans concept uitrollen.

Fava is in retailland al bekend als bedenker van de Ice Bakery en het Bakery Café in Amsterdam, waarvan hij er tien exploiteert. Voorjaar 2017 maakte Dunkin’ Donuts na bijna twee decennia zijn rentree op de Nederlandse markt. De Nederlandse tak van de Amerikaanse keten heeft de afgelopen maanden al negen restaurants geopend, waarvan zeven in Amsterdam, in Hilversum (Hilvertshof) en Utrecht (Vredenburg).

In totaal willen managing director Roberto Fava en concept-eigenaar Nabil Besali de eerste vijf jaar op veertig vestigingen in Nederland en twintig in België openen. Na bewezen succes mikken ze op minstens 1.000 winkels, inclusief shop-in-shops in supermarkten en tankstations.

Tijdens de ontbijtsessie op 13 maart zal Fava vertellen waarom het nieuwe concept, dat is geënt op luxere zaken met kwaliteitskoffie en ook bagels en sandwiches, wel gaat aanslaan. Ook zal hij ingaan op de huisvestingstrategie; naar welke steden en welke locaties gaat Dunkin’ Donuts dit en de komende jaren. Ook zal hij bekendmaken dat ze een in Nederland nog een Amerikaans winkelconcept gaan uitrollen.

Vanuit JLL zal Michiel Boonen, associate director Research Advisory, ingaan op de steeds grotere rol van food & beverage-formules in de Nederlandse winkelstraten en winkelcentra. Door de globalisering kunnen internationale F&B-concepten in Nederland succesvol zijn, zal hij onder meer betogen. Ook ondersteunende winkelgebieden die het nu of voorheen lastig hebben, zouden het tij kunnen keren met hippe F&B-formules.

De eerste ontbijtsessie van het nieuwe jaar op 13 maart vindt plaats op het JLL-kantoor op de Zuidas in kantoorgebouw Atrium aan Parnassusweg 727 in Amsterdam. Gastheer en inhoudelijk deelnemer JLL biedt alle aanwezigen vanaf 8.00 uur een ontbijt aan. Aanvang van het programma is om 8.30 uur. Het inhoudelijke programmadeel eindigt om 10.00 uur. Tot 11.00 uur is er dan de mogelijkheid om na te praten en te netwerken. Geïnteresseerden in deze ontbijtsessie dienen zich in te schrijven via http://www.vastgoedmarktontbijtsessies.nl/.

Reageer op dit artikel