nieuws

Branchevereniging leegstandbeheerders opgericht

Loopbaan

Branchevereniging leegstandbeheerders opgericht
Vereniging Leegstandbeheerders Nederland

Vijftien van de 21 gecertificeerde leegstandbeheerders hebben op 15 februari 2018 de nieuwe branchevereniging Vereniging Leegstandbeheerders Nederland (VLBN) opgericht.

Naast de oorspronkelijke leden Ad Hoc, Camelot Vastgoedbeheer, H.O.D., Dé Vastgoedbeschermer, VPS Nederland en Zwerfkei Tijdelijk Beheer, sloten ook Gapph Vastgoedbeheer, De Kabath Vastgoedbeheer en Bewaakt & Bewoond zich aan als lid. Daarnaast hebben CTMabc, VoorkomLeegstand, Interveste Beheer, Stichting Atelierbeheer SLAK, Prevenda en Alvast zich als aspirant lid aangemeld.

Met deze stap wordt een belangrijke wens van de Rijksoverheid gerealiseerd. De overheid wenst een professionele en transparante branchevereniging die openstaat voor alle bedrijven. Onafhankelijk voorzitter Ton Ruhe, die door de oorspronkelijke leden met de opdracht voor de oprichting was belast, zal vanaf 15 februari 2018 worden ondersteund door de bestuursleden Jeroen van der Poel (managing director VPS Nederland) en Jeroen van de Coolwijk (directeur eigenaar Dé Vastgoedbeschermer).

Naast branchevertegenwoordiger, overlegorgaan en lobbyist wil de VLBN ook een ontmoetingsplaats en kenniscentrum zijn. Tijdens de oprichtingsvergadering werd dan ook direct het besluit genomen voor een eerste kennis sessie door de eigen VLBN Academy.

Reageer op dit artikel