nieuws

Van Gool vertrekt bij SPF Beheer

Loopbaan

Van Gool vertrekt bij SPF Beheer
Henriëtte Weijdemuller

Peter van Gool vertrekt begin 2018 na ruim twintig jaar bij SPF Beheer. Henriëtte Weijdemuller is zijn opvolger.

Van Gool gaat met deeltijdpensioen. Hij heeft dan bij SPF Beheer gewerkt in de functies van Hoofd Onroerend Goed, Hoofd Strategie & Acquisitie en als Adviseur Beleggingsvraagstukken. Hij blijft hoogleraar vastgoedeconomie aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Amsterdam School of Real Estate. Ook blijft hij deel uitmaken van het bestuur van StiVAD, een database voor vastgoedbeleggingstransacties.

SPF Beheer is hem zeer erkentelijk voor zijn bijdragen aan het beheren van de Nederlandse vastgoedportefeuilles van het Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer, in gunstige en soms minder gunstige tijden. Afgelopen jaar is Henriëtte Weijdemuller het nieuwe Hoofd Vastgoed geworden bij SPF Beheer en daarmee eindverantwoordelijk voor de door SPF Beheer beheerde Nederlandse vastgoedportefeuille.

Ze is ruim dertig jaar actief binnen de Nederlandse vastgoedsector. Zij was eerder werkzaam bij onder meer JLL en MN. Al geruime tijd maakt zij deel uit van de jury van de jaarlijkse IVBN-scriptieprijs. Zij heeft een lange staat van dienst bij SPF Beheer in verschillende rollen, waarbij als laatste Hoofd Vastgoed Exploitatie.

Verder zijn op de afdeling Vastgoed van SPF Beheer verschillende werkzaamheden herschikt. Daarbij vindt de functionele aansturing van de vastgoedwerkzaamheden plaats via de volgende seniors: Bauke Robijn als fundmanager Vastgoed voor strategie en acquisitie Nederlands vastgoed, Bart van Beers als portefeuillemanager Exploitatie en Peter van der Zande in de rol van fundmanager Kantoren & KiDafo (kinderdagverblijven).

De vastgoedportefeuille die SPF Beheer voor het Spoorwegpensioenfonds en voor Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer onder zijn hoede heeft, kent een omvang van ruim 1,8 miljard euro per eind 2017, waarvan zo’n 1,3 miljard bestaat uit direct Nederlands vastgoed.

Reageer op dit artikel