nieuws

Rising Star: Anne Bolster

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Anne Bolster van ABC Nova.

Rising Star: Anne Bolster
Anne Bolster

Leeftijd: 26 jaar

Opleiding: Vastgoed en Makelaardij aan de Hanzehogeschool Groningen.

Ik ben: projectmanager bij ABC Nova.

Waarom vastgoed: Ik ging vastgoed studeren midden in de crisis. Waarom dat? Niet omdat ik wilde handelen en veel geld te verdienen, maar omdat de uitdaging groot was. Er moest iets anders gebeuren. Dat maakte het voor mij extra interessant. De gebouwde omgeving heeft invloed op iedereen, een veilig thuis, aangename werkomgeving of een aantrekkelijk verblijfsgebied. Vraagstukken zoals wat doen we met onze leegstaande vastgoed? Hoe verduurzamen we ons vastgoed? Hoe gaan we om met voorzieningen in krimpgebieden en hoe houden we drukke stedelijke gebieden aantrekkelijk? Daarvoor zit ik in het vastgoed. Daarnaast kom ik uit een echte bouwfamilie, met de paplepel ingegoten dus.

Belangrijkste trend: De economie is weer aan het aantrekken. Dat is goed, maar laten we alsjeblieft niet de lessen uit de crisis vergeten. We staan voor grote uitdagingen denk hierbij aan klimaatverandering, luchtvervuiling, schaarste in grondstoffen en grootschalige aantasting van onze natuur . Maar ook de uitdagingen op mensenrechten, conflicten tussen etnische groepen, voedsel en schoon drinkwater schaarste, arbeidsuitbuiting en ga zo maar door. Al deze problemen vergen een andere manier van denken, misschien wel een andere economie. Niet alleen een kapitalistisch gedreven systeem, maar misschien wel een ‘donut-economie’, zoals Kate Raworth heeft onderzocht. Belangrijke vraag is hoe bieden wel elke burger de primaire levensbehoeften zoals als water, voedsel, werk, educatie, goede gezondheid en hoe houden we onze planeet in stand? Iedereen die een bijdrage levert aan onze gebouwde omgeving zal een transitie moeten maken en moeten nadenken over de gevolgen van zijn of haar keuzes op de langere termijn, niet alleen financieel, maar ook ecologische en sociaal. Dat is wat mij betreft het vraagstuk voor de komende jaren.

Mijn rolmodel: Lastige vraag, ik ben vooral bezig met een eigen mening en visie vormen. Wat inspireert me? Wat vind ik ervan? Hoe zou ik het aanpakken? Hiervoor ga ik regelmatig naar lezingen en workshops, maar kijk ik ook vaak programma’s op televisie, zoals Tegenlicht. Zij zijn altijd een stapje verder en pakken tegendraadse onderwerpen op. Ik denk dat ik te eigenwijs ben voor één rolmodel.

Mijn grootste succes: Dat is toch nog steeds mijn scriptie naar het onderwijsvastgoed in de Provincie Groningen die ik voor ABC Nova heb geschreven. Ik haalde een 9, won de Corenet Student Award 2016 en had een baan bij ABC Nova opzak. Ook werd ik vereeuwigd op de ‘Walk of Fame’ op de Zernike Campus in Groningen (video 2:25). De Hanzehogeschool drukt elk jaar namen van studenten, docenten of medewerkers die iets bijzonders hebben gepresteerd op de weg. Hiervan mocht ik er in 2016 één zijn.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Als adviseur op vastgoedvraagstukken op het snijvlak van leefbaarheid, duurzaamheid en sociale cohesie en het bedenken van unieke en creatieve oplossingen/concepten voor gebieden, steden, dorpen en gebouwen. Zowel strategisch als praktische.

Over 5 jaar ben ik: Een creatieve adviseur met een eigen visie en werkwijze.

Sociale media en favoriete apps: Pinterest voor creatieve ideeën en Strava voor het bijhouden van mijn hardlooptijden.

Laatst bezochte evenement: Lezing en discussieavond over de circulaire economie in Groningen.

Favoriete gadget: Ik kan toch niet zonder mijn telefoon, verder gebruik ik geen bijzonder gadgets..

Transportmiddel: Knalrode Volvo V40 J

Vrijmibo/hangout: Vaak begint mijn vrijmibo op kantoor in Assen. Vrijdagavond luid ik vaak in Groningen, waar ik woon. Groningen kent veel leuke plekken voor een borrel. Voor mij geen standaard plek, elke keer wat anders!

Reageer op dit artikel