nieuws

Harry Muermans daagt Staat der Nederlanden

Loopbaan

Harry Muermans daagt Staat der Nederlanden
Vrouwe Justitia

Vastgoedondernemer Harry Muermans heeft de Staat der Nederlanden voor de rechter gedaagd. Hij zou verdachte zijn in de Klimop-zaak, maar is nooit gedaagd.

De Roermondenaar vindt dat hij al tien jaar lang door het Openbaar Ministerie (OM) aan het lijntje wordt gehouden in een grote vastgoedfraudezaak. Al die tijd is in deze zogenoemde Klimopzaak nooit een dagvaarding tegen hem uitgebracht, hoewel hij als verdachte werd aangemerkt.

Door de publiciteit rond deze verdenking hebben Muermans en zijn bedrijf naar eigen zeggen grote financiële schade geleden. Muermans zegt zwaar te lijden onder het ‘onrechtmatig handelen’ door het OM en eist vergoeding van de geleden schade.

In de Klimopzaak werd een aantal verdachten veroordeeld wegens het op grote schaal benadelen van het Philips Pensioenfonds en het Bouwfonds. In 2008 werd Muermans in deze zaak verhoord, maar er kwam geen dagvaarding. Volgens advocaat Axel Macro van Muermans traineert het OM de zaak zolang tot Muermans zich financieel en fysiek niet meer kan weren.

Reageer op dit artikel