nieuws

Groei RICS in Nederland zet door

Loopbaan

Groei RICS in Nederland zet door

RICS, dat in 2018 zijn 150-jarig bestaan viert, is in Nederland hard op weg naar de duizend leden.

Dat laat de internationale vereniging voor vastgoedprofessionals weten. Het ledenaantal lag vijf jaar geleden in ons land nog op 350 en is nu de 900 gepasseerd. ‘Verheugend is de toename van jongere RICS-leden. De groei en verjonging stellen ons in staat een vooraanstaande rol te blijven spelen’, aldus Ed Nypels, Countrymanager van RICS in Nederland.

Voor het laatste assessment in november zijn 49 kandidaten opgegaan. 17 kandidaten (35 ) kwamen uit andere sectoren dan Valuation en Commercial Property. 35 kandidaten (71 procent) hebben het assessment met succes afgerond. 37 procent van de nieuwe leden is jonger dan 40 jaar.

Loes Driessen, actief in asset- en portefeuille management, is een van de jongste nieuwe leden. Loes Driessen: ‘Na het behalen van mijn Master of Science in Real Estate in 2015 was het aanvragen van het lidmaatschap van RICS voor mij een logische vervolgstap. Het RICS-platform biedt voldoende mogelijkheden om te blijven leren en me te blijven ontwikkelen en ik hoop en verwacht – op mijn beurt – zelf ook waardevol te kunnen bijdragen aan het platform dat geboden wordt.’

Reageer op dit artikel