nieuws

Vastgoedanalistenteam ING op sterkte

Loopbaan

Vastgoedanalistenteam ING op sterkte

Een jaar geleden stond vastgoed analist Jaap Kuin er nog helemaal alleen voor bij ING. Thans bestaat het ING Real Estate Equity team, waaraan hij leiding geeft, uit: Jason Ball, een Amerikaanse analist, Pieter Runneboom, eveneens analist, en verkoper Remy Treffers. Daarmee is het analistenteam zelfs groter dan voor de crisis.

ING heeft thans 25 vastgoedfondsen onder ‘coverage’ in de Benelux en Spanje. Nog voor het eind van het jaar komen er een aantal Italiaanse en Franse fondsen bij. Begin volgend jaar volgen Duitse fondsen. Doelstelling is een universum van circa 40 fondsen in de loop van  2018, vertelt Kuin over de plannen. Mogelijk wordt de dienstverlening nog uitgebreid naar Britse vastgoedaandelen, maar dat kan alleen met extra mankracht. ‘Voorlopig hebben we hiermee genoeg op ons bord’, stelt Kuin.

ING heeft duidelijk weer trek in vastgoed. De sector is door bestuursvoorzitter Ralph Hamers aangewezen als een van de pijlers onder de bank. ‘Verschil met vroeger is dat we tegenwoordig ook veel beter samenwerken met de vestigingen die ING heeft door heel Europa, licht Kuin toe. ‘Als we nu iets willen  weten over bijvoorbeeld de kantorenmarkt in Madrid, logistiek vastgoed of winkelcentra in Barcelona bellen we meteen naar Spanje waar een ING-team zit van financieringsspecialisten. Samen met onze collega’s zitten we verankerd in haarvaten van de sector. Zo voeg je echt waarde toe.’

Meer over de visie van ING-analist Jaap Kuin in de Outlook-special van Vastgoedmarkt.

 

Reageer op dit artikel