nieuws

Jaap van Rhijn programmadirecteur zorginstelling Cordaan

Loopbaan

Jaap van Rhijn wordt programmadirecteur van de zorginstelling Cordaan in Amsterdam. Hij maakte dit donderdag 23 november 2017 bekend tijdens een vastgoedcongres waar hij dagvoorzitter was.

Jaap van Rhijn programmadirecteur zorginstelling Cordaan
Jaap van Rhijn

In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor zeven grotere en kleinere herontwikkelihgslocaties van de zorginstelling.

Van Rhijn trad 31 augustus 2017 terug als CEO van Colliers International Nederland. Hij liet weten zich meer te willen richten op een maatschappelijk verankerde functie.  ‘Na een mooie periode van groei en intensieve samenwerking is het nu tijd voor mij om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen’, stelde Van Rhijn.

De overstap naar Cordaan is voor intimi van Van Rhijn geen verrassing. Bij Colliers International was Van Rhijn ook verantwoordelijk voor het relatiemanagement in de gezondheidszorg. Cordaan was zijn belangrijkste klant.

Cordaan biedt jaarlijks 20.000 mensen voor een langere of kortere periode zorg vanuit 120 locaties en 60 thuiszorgteams in alle wijken van Amsterdam en Diemen, maar ook in Huizen en Nieuw-Vennep. De organisatie telt 5.400 medewerkers en ruim 2.000 vrijwilligers.

Cordaan is ruim 10 jaar gelden ontstaan uit de fusie van de Verenigde Amstelhuizen en IJlanden. Vervolgens hebben Stichting AGO en Amsterdam Thuiszorg zich aangesloten en begin 2014 ook de Joodse ouderenzorginstelling Beth Shalom.

Van Rhijn integreerde Amsterdams oudste vastgoedbedrijf Boer Hartog Hooft in de internationale organisatie Colliers International. In 2013 werd Urban Properties overgenomen en AOS Group werd in 2014 toegevoegd. Tot slot sloot WPM Groep zich in februari 2016 aan bij de organisatie. Hiermee ontstond het huidige Colliers: een internationale speler met een breed spectrum aan vastgoeddiensten in huis.

Partner en hoofd Hotels Dirk Bakker leidt Colliers International sinds het vertrek van Van Rhijn. Aanvankelijke liet de organisatie weten dat naar een nieuwe ceo wordt gezocht. Dat is niet langer aan de orde.

Reageer op dit artikel