nieuws

Hogerberoepszaak Van Rey duurt 7 dagen

Loopbaan

Hogerberoepszaak Van Rey duurt 7 dagen
Vrouwe Justitia

Zeven dagen heeft het gerechtshof in Den Haag uitgetrokken voor de hogerberoepszaak van de voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dinsdag is de eerste zittingsdag.

De rechtbank in Rotterdam oordeelde in juli 2016 dat Van Rey zich heeft laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. Verder lekte hij uit een vertrouwenscommissie en werd hij schuldig bevonden aan stembusfraude.Hij kreeg een werkstraf van 240 uur opgelegd. Zowel het Openbaar Ministerie als Van Rey ging in beroep, justitie omdat ze de straf te laag vond, Van Rey omdat het OM beroep aantekende. Ook Van Pol, die honderd uur werkstraf kreeg opgelegd, ging in beroep.

De carrière van Van Rey verkeert al jaren in zwaar weer. Limburgse kranten beschuldigden in 2011 de toenmalige wethouder van belangenverstrengeling. Hij zou hebben meebeslist over zaken waarbij zijn vriend Piet van Pol was betrokken.

De zaak-Van Rey wordt dinsdag en woensdag inhoudelijk behandeld. Op 14 november komt het OM met de strafeis waarna drie dagen van pleidooi, repliek en dupliek volgen. Het hof doet 20 december uitspraak.

Reageer op dit artikel