nieuws

Rising Star: Tessa Duste

Loopbaan

Rising Star: Tessa Duste
Tessa Duste

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Tessa Duste van MOSS en Hrbs.

Leeftijd: 28 jaar.

Opleiding: Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

Ik ben: Oprichter Makers of Sustainable Spaces (MOSS) & Co-founder Hrbs.

Waarom vastgoed: Tijdens mijn studie ben ik me gaan verdiepen in de stad van de toekomst. Als ontwerper ben je namelijk altijd bezig met het ontwerpen van je toekomstige omgeving. Ik hield me bezig met mobiliteit, met het vergroenen van steden en met producten die modulair en circulair kunnen zijn. De stad van de toekomst wordt voor een groot deel door vastgoed bepaald, daarom is het zo belangrijk dat deze sector blijft innoveren. Dat is een ontwikkeling waarvan ik graag onderdeel uitmaak.

Belangrijkste trend: De duurzame spiraal waar we in zitten! Het is goed te zien dat de economische modellen langzaam aan zichtbaarder worden rondom de vergroening van architectuur en het circulair + modulair maken van de bouw. Door slim te ontwerpen en door materialen te plaatsen in hun kringloop, kunnen we ook toe naar een interessant economisch model. Een logische gevolg, is dat op het moment dat iets economisch rendabel is, die ‘duurzame’ ontwikkeling sneller opgepakt zal worden. Daarvoor heb je een aantal koplopers nodig die zo’n project aandurven. Een aantal inspirerende voorbeelden zijn: het gebouw ‘Bosco Verticale‘ in Milaan en de ‘circulaire paviljoenen’ van ABN Amro (Circl) en Albron (The Greenhouse).

Mijn rolmodel: Ik haal mijn inspiratie uit veel mensen in mijn omgeving, maar volg niet specifiek één persoon. Ik heb recentelijk nog een lezing van Corinne Vigreux bijgewoond, ik heb ontzag voor haar doorzettingsvermogen om altijd weer op zoek te gaan naar een vernieuwing van het TomTom product in tijden waar hun markt onderhevig is aan veel verandering. Als je daar uitkomt, kom je zoveel sterker terug.

Mijn grootste succes: Om vanuit een visie een goed lopend bedrijf te hebben opgebouwd. Waar we volgend jaar met een team van 8 man/vrouw kunnen gaan bouwen aan een groenere en gezondere stad! Maar dit is een startpunt, want de ambities liggen natuurlijk veel hoger.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Binnenstedelijke voedselproductie, groene architectuur & elektrische mobiliteit. Allemaal super interessante onderwerpen die de komende jaren volop om innovatie vragen.

Over 5 jaar ben ik: Nog verder gegroeid als ondernemer en duurzaam productontwikkelaar.

Sociale media en favoriete apps: Instagram, Asana & Slack.

Laatst bezochte evenement: Zakelijk het Rooftop Symposium en privé het Amsterdam Dance Event.

Favoriete gadget: mijn Gerrard Street headphones.

Transportmiddel: Fiets.

Vrijmibo/hangout: In de zomer het dak van Casa400, voor de live muziek de Adam & Co met mooi uitzicht over Amsterdam.

Reageer op dit artikel