nieuws

Rising Star: Evelien van Niekerk

Loopbaan

Rising Star: Evelien van Niekerk
Evelien van Niekerk

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Evelien van Niekerk van EY.

Leeftijd: 23 jaar.

Opleiding: Real Estate & Housing aan de Technische Universiteit Delft (inmiddels MBE).

Ik ben: sinds anderhalf jaar werkzaam als vastgoedconsultant bij EY Real Estate Advisory Services.

Waarom vastgoed: Al jaren trekt de invloed die gebouwen en de gebouwde omgeving hebben op het gedrag van mensen mijn persoonlijke interesse. Gedurende mijn bacheloropleiding Bouwkunde was dit gericht op de bewuste, maar ook onbewuste sturing van mensen door middel van architectonische ingrepen. Op dit moment ligt voor mij juist de grootste uitdaging in het in lijn te brengen van de verschillende schaalniveaus – gebouw, locatie en portefeuille. Enerzijds gestuurd door de gebruikers, maar anderzijds geleid door de overkoepelende doelen van de organisatie.

Belangrijkste trend: is versnelde verstedelijking. De trek van meer en meer mensen naar de stad vraagt om slimme, maar vooral duurzame oplossingen. Om de menselijke footprint en impact van de alsmaar groeiende stedelijke populatie op het milieu te beperken, moet het gedrag van mensen in goede banen geleid worden. De keuzes op gebouwniveau spelen hierbij een grote rol, maar ook juist het effect van deze keuzes op de hogere niveaus van de stad, regio, land of zelfs de wereld zorgt voor uitdagingen.

Mijn rolmodel: is Santiago, de hoofdpersoon in het boek De Alchemist van Paulo Coelho. Voor mij staat dit personage voor het uiten van idealen en het nastreven van ambities. ‘Probeer je niet uit de weg te laten slaan door tegenslagen en laat je leiden door dat wat je gedurende de reis naar jouw einddoel tegenkomt’. Deze boodschap biedt mij houvast, maar vooral ook rust en ruimte om mij niet enkel te focussen op een einddoel, maar dat juist de weg naar het einddoel toe nog veel belangrijker is.

Mijn grootste succes: is dat ik op deze leeftijd al onderdeel uitmaak van een geweldig team dat mij de mogelijkheid biedt en mij stimuleert om mijzelf te ontwikkelen op alle vakgebieden binnen vastgoedadvies. Ik bevind mij nu aan het begin van mijn reis naar mijn einddoel, maar de juiste omgeving, met de juiste mensen om mij heen, biedt de stimulans die mij daarbij helpen.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: de breedste zin van het woord. Door deel uit te maken van allerlei projecten op gebied van vastgoedwaarderingen, transactie-, locatie- en portfolioadvies, wil ik alle disciplines met elkaar combineren. Uiteraard zonder mijn Bouwkunde-achtergrond uit het oog te verliezen.

Over 5 jaar ben ik: middenin mijn reis om mijn persoonlijke einddoel te bereiken, namelijk top-strateeg op het gebied van vastgoedportefeuilles.

Sociale media en favoriete apps: zijn voornamelijk nieuwsapps zoals NRC, NU.nl en De Correspondent, maar natuurlijk ook social media zoals LinkedIn en Instagram.

Laatst bezochte evenement: Pakhuis de Zwijger – ‘Van afval tot grondstof‘.  Een avond vol sprekers om gedachten en acties te stimuleren rondom thema’s zoals hergebruik, recyclen of zelfs ‘zero-waste’ – thema’s die voor mij belangrijk zijn als bewoner van een stad zoals Amsterdam die maar blijft en blijft groeien.

Favoriete gadget: alhoewel het inmiddels meer standaard gemeengoed is, is het enige wat voor mij in de buurt komt van een gadget mijn smartphone.

Transportmiddel: is en blijft mijn fiets! Het blijft de ideale manier is van verplaatsen binnen de steeds drukker wordende stad, maar zeker ook vanuit de overtuiging om mijn persoonlijke footprint zo veel mogelijk te verkleinen.

Vrijmibo/hangout: de bar van het EY-kantoor Amsterdam. Stipt op tijd met het hele team naar beneden lopen om met een biertje in de hand de week af te sluiten en het weekend in te luiden.

Reageer op dit artikel