nieuws

MVGM neemt Actys Wonen en Actys VvE over

Loopbaan

MVGM neemt per 1 november 2017 het volledige eigendom over van Actys Wonen en Actys VvE.

MVGM neemt Actys Wonen en Actys VvE over
Eddy Smit

MVGM en Actys zijn grote spelers in vastgoedbeheer en verhuur. Door de overname versterkt MVGM naar eigen zeggen zijn positie als marktleider in residentieel vastgoed. Actys beheert ongeveer 20.000 woningen en parkeerplaatsen en verzorgt ruim 3.000 woningverhuringen per jaar. Ook beheert het bedrijf ongeveer 200 VvE’s. De in totaal 100 medewerkers op het hoofdkantoor in Arnhem en de zes andere vestigingen bedienen institutionele en particuliere beleggers.

Klaartje Snieders en Birgitte van Haaren van verkopend aandeelhouder BQLR over de overname: ‘Actys heeft in de afgelopen jaren een professionalisering doorgemaakt met een focus op het optimaliseren van het direct rendement van zijn opdrachtgevers. We herkennen bij MVGM veel in de focus op kwaliteit en innovatie en we willen met deze gedeelde gedrevenheid de meerwaarde voor onze opdrachtgevers vergroten.’

MVGM heeft nu ruim 600 medewerkers, actief vanuit 20 kantoren. Het bedrijf beheert residentieel vastgoed en VvE’s, adviseert, beheert 3 miljoen vierkante meter commercieel onroerend goed, doet vastgoedtaxaties en bemiddelt bij koop, verkoop, huur en verhuur.

De bestaande beheerportefeuille van MVGM met 60.000 huurwoningen, ruim 9.000 woningverhuringen per jaar en 3.000 VvE’s zal door de overname fors uitbreiden. Eddy Smit, algemeen directeur en medeaandeelhouder van MVGM Holding: ‘De overname van Actys past in de groeiambitie van MVGM. Wij zullen in de komende periode fors blijven investeren in nieuwe en innovatieve vormen van dienstverlening. Tegelijkertijd spelen we in op de veranderende wet- en regelgeving.’

Reageer op dit artikel