nieuws

70 Cushman-medewerkers opgeleid tot Breeam-expert

Loopbaan

70 Cushman-medewerkers opgeleid tot Breeam-expert
Vastgoedprofessional met vergrootglas

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield meldt dat 70 medewerkers de DGBC-opleiding Breeam-NL In-Use succesvol hebben afgerond. Zij mogen zich Breeam-NL Expert noemen.

Breeam-NL In-Use is een standaard om duurzaamheidprestaties van bestaand vastgoed te meten. In totaal worden dit jaar 85 professionals opgeleid. In de laatste groep van 15 deelnemers wordt een aantal ook opgeleid tot Breeam-NL Nieuwbouw Expert. Het grootste deel van de Breeam-NL Experts is werkzaam binnen het taxatieteam van Cushman & Wakefield.

De Breeam-NL certificering maakt deel uit van een pilot duurzaam waarderen. Cushman & Wakefield werkt in deze pilot een methode uit om wet- en regelgeving te vertalen naar financiële impact. Dit gebeurt onder andere door Breeam-NL In-Use kwalificaties te implementeren in vastgoedwaarderingen om zo de impact van duurzaamheid op de marktwaarde van vastgoed transparant te maken. Hierdoor kunnen duurzaamheidsaspecten in taxaties expliciet worden gemeten en onderling gewogen. Ook wordt in de pilot data verzameld over onder meer kosten gerelateerd aan verbetering van energielabels, transacties gerelateerd aan duurzaamheidsaspecten en leegstand gerelateerd aan duurzaamheid.

Van de duizend gebouwen die Cushman & Wakefield onder management heeft en waarvoor energie centraal wordt ingekocht, wordt het elektra-gebruik digitaal uitgelezen, geanalyseerd en vertaald naar concrete voorstellen voor het verlagen van energieverbruik en het verminderen van kooldioxide-uitstoot. Technisch vastgoedmanagers van Cushman & Wakefield kunnen hierdoor concrete besparingsmaatregelen doorvoeren.

 

Reageer op dit artikel