nieuws

Rising Star: Roshan Rampersad

Loopbaan

Rising Star: Roshan Rampersad
Roshan Rampersad

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Roshan Rampersad van OVG.

Leeftijd: 27.

Opleiding: Real Estate & Housing (tegenwoordig Management in the Built Environment) aan de Technische Universiteit Delft.

Ik ben: associate development manager bij OVG Real Estate.

Waarom vastgoed: Door mijn fascinatie voor de gebouwde omgeving ben ik Bouwkunde gaan studeren in Delft. Tijdens mijn bachelor besloot ik gerichter te gaan werken en kwam toen in aanraking met vastgoedontwikkeling. Het zoeken naar kansen, een bijdrage leveren aan het leven van gebruikers, waarde toevoegen aan een locatie in combinatie met het vereiste ondernemerschap, zijn voor mij aspecten geweest die hebben geleid tot passie voor het vakgebied.

Belangrijkste trend: Met mijn ontwikkelaarsbril op zijn dat er een aantal. Door de grote impact van de bouwindustrie op grondstoffenschaarste en het milieu, ontstaat er vanuit alle hoeken vraag naar de implementatie van principes uit de circulaire economie. Gebouwen worden onder andere slimmer door artificial intelligence en Internet of Things, hierdoor kunnen exploitatiekosten worden gedrukt en leveren gebouwen meer energie op dan dat zij verbruiken. De gebruiker wenst een verbetering in de leefbaarheid van gebouwen, waarbij de gezondheid van de gebruiker centraal staat. Wij spelen uiteraard al in op de bovengenoemde trends om future proof gebouwen te ontwikkelen ;-).

Mijn rolmodel: Gerald D. Hines. Hij wist door ondernemerschap en gevoel voor architectuur uit te breiden van eenmanszaak tot wereldwijde vastgoedontwikkelaar, belegger en manager, actief in 190 steden over de gehele wereld. Dat is voor mij een jongensdroom. Daarnaast bewonder ik elke dag maar weer de vele legends binnen OVG, om hun visie, ambitie en kunde.

Mijn grootste succes: is dat ik al in deze fase van mijn leven/carrière mag werken aan onder andere een herontwikkeling van circa 60.000 m2 kantoor, met veel verantwoordelijkheden en torenhoge duurzaamheidsambities.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: het verbeteren van mijn productkennis, people management, het maken van strategische beslissingen en het investeren in vastgoed.

Over 5 jaar ben ik: international development manager, waarbij ik in samenwerking met lokale partners vanuit Nederland of het buitenland high-end duurzame landmarks/gebieden ontwikkel, met een sterke focus op het gedeelte acquisitie tot en met aanbesteding.

Sociale media en favoriete apps: LinkedIn voor het onderhouden van mijn zakelijke netwerk, Facebook voor mijn familie & vrienden en Pinterest ter inspiratie. Geen social media platform, maar twee apps waar ik veel gebruik van maak: Blinkist voor managementsamenvattingen van non-fictieboeken en Slack als zakelijk communicatiemiddel voor groepen.

Laatst bezochte evenement:  Zakelijk: Blockchain Meets Real Estate van Ibrea gehost door ABN Amro op de Zuidas. Privé: North Sea Jazz in Rotterdam.

Favoriete gadget: Bose QuietComfort. Op deze koptelefoon heb je een modus waarmee je omgevingsruis kunt wegfilteren. Ideaal voor als ik geconcentreerd wil werken in drukke ruimtes.

Transportmiddel: Binnen Amsterdam de fiets en naar afspraken buiten Amsterdam mijn leaseauto.

Vrijmibo/hangout: Grand Café Mahler in de plint van The Edge. Tot vrijdag!

Reageer op dit artikel