nieuws

Lonneke Löwik nieuwe ceo INREV

Loopbaan

Lonneke Löwik is door INREV benoemd als nieuwe ceo. Zij volgt in die functie de Duitser Matthias Thomas op

Lonneke Löwik nieuwe ceo INREV

Haar benoeming gaat in december in. De Nederlandse keert terug naar haar oude nest. In de periode 2009-2014 was zij ook al werkzaam voor de in Amsterdam gevestigde Europese branche-organisatie voor niet-beursgenoteerd vastgoed. Zij was bij INREV eerder  Director Research & Market Information en Director of Professional Standards.

Na haar vertrek  vestigde zij zich als zelfstandig strategisch consultant. Zij was betrokken bij de lancering van de Global Infrastucture Investor Association (GIIA), een lobby-organisatie voor beleggers in infrastructuur. In juni 2016 werd zij hoofd Operaties bij de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) in Amsterdam, een internationale organisatie gespecialiseerd in het beoordelen van duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles.

Met haar grote inzicht in de belangrijke kwesties die spelen in de wereldwijde vastgoedsector, is Löwik volgens haar toekomstige werkgever bij uitstek geschikt om de internationale banden die INREV onderhoudt met de Aziatische zusterorganisatie ANREV en de Amerikaanse organisaties NCREIF en PREA verder aan te halen. Ook brengt zij veel ervaring mee die van belang is voor de verdere doorontwikkeling van de wereldwijde professionele standaarden en van INREV’s toonaangevende onderzoek en marktinformatie programma, waaronder de implementatie van de nieuwe Asset Level Index.

Volgens INREV-voorzitter Marieke van der Kamp behoort Löwik tot een ‘nieuwe generatie leiders’. Zij loofde haar grote kennis en ervaring, enthousiasme en energie.

Reageer op dit artikel