nieuws

Rising Star: Maurits Schellekens

Loopbaan

Rising Star: Maurits Schellekens
Maurits Schellekens

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Maurits Schellekens van Savills.

Leeftijd: 25

Opleiding: Afgestudeerd Bouwtechnische bedrijfskunde aan de HvA. Momenteel volg ik de MSRE aan de ASRE.

Ik ben: Associate in het Valuation team van Savills Nederland

Waarom vastgoed: Voordat ik ging studeren vond ik vastgoed al interessant. Maar ik vond vooral het bouwen van hoge torens mooi. Tijdens mijn stages in de uitvoering bij TBi en als directievoering bij Royal Haskoning liep ik dan ook veel op de bouwplaats. Daarna ben ik me meer gaan focussen op gebiedsontwikkeling en de functie van vastgoed. Dat, en hoe vastgoed als belegging fungeert, vind ik interessant.

Belangrijkste trend:  Het opkopen van niet presterende hypothecaire leningportefeuilles (NPL’s) door beleggers en private equity-partijen.

Mijn rolmodel: Dit vind ik een lastige. Ik kan zo eigenlijk geen specifiek persoon noemen. Ik heb bewondering voor mensen die met passie en hard werken hun ambities verwezenlijken.

Mijn grootste succes: Ik denk hierbij niet aan een specifieke transactie, maar meer algemeen aan de verantwoordelijkheid die ik in de 3,5 jaar die ik nu bij Savills werk gekregen heb. Veel plezier haal ik uit het coördineren van grote portefeuilletransacties.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: een breed eigen netwerk binnen het vastgoed.

Over 5 jaar ben ik: Mezelf, maar nog verder doorontwikkeld.

Sociale media en favoriete apps: Ik ben niet heel actief op social media. Facebook scroll ik af en toe door en LinkedIn hou ik regelmatig in de gaten. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel apps maar ik lees veel het nieuws via Nu.nl of NOS. De app Tikkie vind ik ook een geweldige uitvinding.

Laatst bezochte evenement (zakelijk/privé): studiereis naar London met de ASRE.

Favoriete gadget: mijn telefoon.

Transportmiddel: Ik woon in Amsterdam dus ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk de fiets te pakken. Anders pak ik mijn auto, een VW Golf.

Vrijmibo/hangout: Dickys op de Zuidas.

 

Reageer op dit artikel