nieuws

Vesteda benoemt Jaap Blokhuis tot commissaris

Loopbaan

Vesteda benoemt Jaap Blokhuis tot commissaris
Jaap Blokhuis

De buitengewone vergadering van participanten van Vesteda heeft ingestemd met de benoeming van Jaap Blokhuis (1958) als lid van de raad van commissarissen van Vesteda.

Vesteda vroeg Blokhuis om zijn ervaring als bestuurder en commissaris met een brede achtergrond in vastgoed. Hij startte zijn carrière bij ING/Nationale Nederlanden Real Estate waar hij zich bezighield met residentieel- en retailvastgoed, asset- en fondsmanagement. Van 1999 tot 2012 diende hij als ceo van Redevco, waar hij verantwoordelijk was voor de transformatie naar een onafhankelijk asset management- en ontwikkelingsbedrijf. Van 2014 tot 2017 was hij ceo van Multi Corporation. In deze periode was hij verantwoordelijk voor de transformatie naar een onderneming gericht op retail asset management- en (her)ontwikkeling.

De benoeming van de heer Blokhuis als lid van het Supervisory Committee van Vesteda gaat in per 11 september 2017 en is voor een periode van vier jaar. De zittingstermijn kan ten hoogste eenmaal voor de duur van dezelfde periode worden verlengd. Met de benoeming van de heer Blokhuis is het Supervisory Committee van Vesteda compleet en bestaat het uit de volgende leden: Peter Kok (voorzitter), John de Die, Seada van den Herik, Hans Copier en Jaap Blokhuis.

Jaap Blokhuis werd in maart 2017 voorgedragen voor de Vastgoedmarkt Award als Vastgoedman van het Jaar. Begin januari 2017 maakt Multi Corporation zijn vertrek als ceo bekend, hij werd opgevolgd door Josip Kardun. In juli 2013 werd Blokhuis benoemd als commissaris bij bouwonderneming Heembouw. In van dat jaar werd hij op stel en sprong aangesteld bij winkelcentrumbelegger Corio (tegenwoordig onderdeel van Klépierre) met als specifieke taak de verkoop van een deel van de portefeuille. Blokhuis volgde in mei 2011 Cor van Zadelhoff op als commissaris bij de Rabo Vastgoedgroep.

Reageer op dit artikel