nieuws

Tim Hofman doet aangifte na klap vastgoedman

Loopbaan

Tim Hofman doet aangifte na klap vastgoedman

Presentator Tim Hofman gaat aangifte doen vanwege de klappen die zijn gevallen tijdens een ruzie met de Nijmeegse vastgoedman Ton Hendriks. Dat gebeurde bij opnamen voor het internetprogramma #BOOS.

De vastgoedhandelaar heeft aangifte gedaan tegen Hofman, omdat die ongevraagd met een cameraploeg zijn kantoor zou zijn binnengedrongen en niet wilde vertrekken. ‘Ze kwamen zomaar binnenwandelen’, aldus de 72-jarige Hendriks tegen het blad Quote. Volgens Hendriks liet de BNN-ploeg ook confettispuiten knallen. ‘Iedereen schrok zich het apezuur!’ Hendriks zegt dat hij Hofman drie keer gevraagd heeft weg te gaan, maar de presentator zou geen gehoor hebben gegeven aan dat verzoek.

Peter R. de Vries heeft hard uitgehaald naar Tim Hofman. Zijn handelwijze noemt de misdaadverslaggever ‘louter effectbejag, schijtlollig, puberaal gedrag dat doet denken aan belletje trekken.’ ‘Eigen schuld, dikke bult’, laat De Vries  aan RTL weten. ‘Ik bedoel, wat ben je aan het doen als je onaangekondigd in iemands kantoor een confettikanon laat afgaan? Nou, iemand die zo mijn huis binnenkomt en twee keer zo’n confettigeweer laat afgaan, krijgt ook een tik op z’n bek, hoor. Dan ben je in mijn eigen ogen niet helemaal lekker.’

Hofman liep bij het handgemeen met de vastgoedhandelaar een gebroken kaak op en moet naar eigen zeggen zes weken door een rietje eten. De cameraman kreeg eveneens klappen en moest net als de presentator naar het ziekenhuis. Niet alleen Hofman, maar ook de cameraman, een vrouwelijke redacteur die erbij was en BNN-Vara doen aangifte tegen de huisbaas en een andere aanwezige man, blijkt uit een tweet van de omroep.

De politie is volgens een woordvoerder bezig met een onderzoek naar het incident. Beide partijen worden gehoord. Er was dinsdag nog niemand aangehouden.

Donderdag vertelt Hofman zijn verhaal in het YouTube-programma #BOOS. Daarin probeert hij problemen en klachten van jongeren op te lossen door onder meer bij instanties langs te gaan.

Reageer op dit artikel