nieuws

Den Haag in ranglijst Europese congressteden

Geen categorie

Den Haag in ranglijst Europese congressteden

Den Haag staat nu in de top 50 van internationale congressteden in Europa volgens een ranglijst van de International Congress and Convention Association (ICCA). Tevens is Den Haag één van de 100 aantrekkelijkste congressteden ter wereld.

Dat meldt de gemeente Den Haag. De ranking ondersteunt de bevindingen van het onderzoek dat eerder dit jaar is gepubliceerd door NBTC Holland Marketing, waarin bekend gemaakt werd dat Den Haag 135 congressen heeft georganiseerd in 2016 – een toename van 50 procent in vergelijking met 2014 en 2015.

‘De congresindustrie is uitermate belangrijk voor Den Haag en wij zijn blij met deze nieuwe positionering,’ benadrukt Karsten Klein, wethouder voor onder meer Stedelijke Economie van Den Haag. ‘Het is een bewijs van de hoge waardering die associaties hebben voor ons internationale ondernemingsklimaat, de bestaande kennisinfrastructuur, de hotels van wereldklasse en ons vernieuwde World Forum Convention Centre.’

Naast het behalen van hoge posities op beide ranglijsten kan Den Haag melden dat de stad in 2016 een totaal van 13.139 congresdeelnemers heeft ontvangen – het hoogste aantal ooit. Het gaat hierbij om een toename van ruim 2.000 ten opzichte van 2015.

In 2017 en 2018 ontvangt Den Haag veel congressen van hoog aanzien en met grote invloed, waaronder het International Congress on Child Abuse and Neglect, de Cyber Security Week en de langverwachte One Young World Summit.

Wereldwijd staat Den Haag samen met Frankfurt op de 85e plaats, waarmee de gemeente congressteden als Moskou, Bordeaux en Liverpool naar de kroon steekt.

Ieder jaar worden de ICCA-ranglijsten gepubliceerd als een belangrijke benchmarkstudie in de congres- en evenementenindustrie wereldwijd. Meer dan 200 Europese en bijna 400 internationale steden worden geëvalueerd aan de hand van het aantal bijeenkomsten en evenementen dat ieder jaar wordt georganiseerd in een congresstad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels