nieuws

Inflatie stijgt naar 0,6 procent

Geen categorie

De inflatie volgens de consumentenprijsindex (CPI) steeg in november naar 0,6 procent, meldt CBS. In oktober waren goederen en diensten voor de consument 0,4 procent duurder dan een jaar eerder.

Naast de consumentenprijsindex (CPI) berekent CBS ook de Europees geharmoniseerde prijsindex (HICP).

De inflatie in Nederland volgens de HICP steeg in november naar 0,4 procent. In oktober was dat nog 0,3 procent. De inflatie in de eurozone steeg van 0,5 procent naar 0,6 procent. Daarmee blijft de inflatie in Nederland iets onder het niveau van de eurozone. De toename in de eurozone komt voornamelijk door hogere prijzen van voedingsmiddelen, alcohol en tabak.

Naast de consumentenprijsindex (CPI) berekent CBS ook de Europees geharmoniseerde prijsindex (HICP). De inflatie in Nederland volgens de HICP steeg in november naar 0,4 procent. In oktober was dat nog 0,3 procent. De inflatie in de eurozone steeg van 0,5 procent naar 0,6 procent. Daarmee blijft de inflatie in Nederland iets onder het niveau van de eurozone. De toename in de eurozone komt voornamelijk door hogere prijzen van voedingsmiddelen, alcohol en tabak.

 

Reageer op dit artikel