nieuws

Groot distributiecentrum in Lelystad

Geen categorie

Op 29 november 2016 hebben Somerset Capital Partners (Somerset) en Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (Omala) een reserveringsovereenkomst gesloten voor een bouwkavel van 90.000 m2.

Somerset en OMALA richten zich niet alleen op de nationale, maar ook op de internationale markt. ‘Locaties als Lelystad Airport Businesspark zijn qua omvang, bebouwingsmogelijkheden, kwaliteit en ligging uniek te noemen en daarmee is het meer dan enkel een nationale propositie’, aldus Rob Verhoeff, directeur van Omala.

Op Lelystad Airport Businesspark (LAB) wordt in het deelgebied A6 District volop de ruimte geboden aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Grote kavels, een perfecte ontsluiting en bereikbaarheid voor de lange zware vrachtvoertuigen kenmerken dit gebied.

Schiphol Group en verschillende overheden investeren flink in het gebied. Begin 2017 zal gestart worden met de bouw van de nieuwe terminal van luchthaven Amsterdam-Lelystad Airport. De Rijksoverheid verbreedt de A6 en de provincie Flevoland verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe ontsluitingsweg en een nieuwe afrit op de A6 aan te leggen.

Reageer op dit artikel