nieuws

Fabrieksterrein Seahors Hengelo herontwikkeld

Geen categorie

De gemeente Hengelo en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een exploitatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein Seahorse.

Verborgen in de wijk Woolder Es ligt het voormalige fabrieksterrein van Seahorse Hengelo. Het hallencomplex heeft, na vertrek van de fabriek, onderdak geboden aan een mix van functies. De locatie is nu opgenomen in de Woonvisie Hengelo 2016-2026. De nabijheid van de Hengelose binnenstad en de ligging in het bestaande stedelijk gebied maakt het terrein zeer geschikt voor woningbouw. De geschiedenis van deze locatie maakt dat deze plek een nieuwe toekomst met een bijzondere inrichting verdient. Zo is het streven om een aantal sheddaken van het oude fabrieksterrein te behouden.

AM is sinds 1999 eigenaar van de locatie. De afgelopen periode hebben de gemeente Hengelo en AM gezamenlijk gewerkt aan de planvorming voor de ontwikkeling van dit gebied. Bij de verdere invulling hiervan zullen de huidige bewoners uit de omgeving en toekomstige kopers worden betrokken. Begin 2017 wordt gestart met de werkzaamheden ter voorbereiding op de verdere gebiedsontwikkeling.

AM heeft een overeenkomst gesloten met VanWonen Vastgoedontwikkeling met betrekking tot de voorgenomen verkoop van 47 ontwikkelingsposities in het noorden en oosten van Nederland. De ontwikkeling op het voormalige Seahorse-terrein zal na de voorgenomen verkoop in het eerste kwartaal van 2017 worden overgedragen aan VanWonen Vastgoedontwikkeling.

Reageer op dit artikel